perjantai 15. huhtikuuta 2011

Ällöä vai...

Varmaan jäätelö on hyvää, mutta en nyt muista, milloin sitä viimeksi olen  syönyt. Vaimo ostaa joskus Vaniljaa tai Ainoa pakkauksen pakastimeen, mutta jostain syystä en tunne siihen suurta vetoa, en ainakaan niin suurta kuin lenkkimakkaran glutamaattiin.

Katsoin googlettamalla miten hyvää jäätelöä voisi valmistaa kotona, mutta on se niin työlästä, ettei siihen ihan suinpäin innostu. En ainakaan osta jäätelökonetta, jolla sitä voisi helpommin valmistaa. Jos asuisin maalla ja minulla olisi omaa lypsykarjaa tai saisin helposti ostettua tinkimaitoa, voisin harjoittaa omaa jäätelötuotantoa. Kun itse tekee ruokansa tietää syövänsä aitoa ruokaa, eikä pöydällä ole mitään ”ällökettä”, eikä petos tule lautaselle.

Kuluttaja haluaa saada mahansa täyteen vaivattomasti, helposti ja halvalla. Se kyllä onnistuu sillä teollisuudella on keinot siihen ja samalla se maksimoi tuottonsa. Nykyisin sellaista perinteistä jäätelöä ei taida saada kaupasta, sillä jäätelömassaa turvotetaan mm. sekoittamalla siihen ilmaa. Suomalainen jäätelö painaa säännösten mukaan vähintään 475g/litra, joten aika kevyt tuote se on ja ehkä siksi vähän ällöä.

Pitäisi varmaan kokeilla, miten kermaisen kotijäätelön teko onnistuu, eihän siihen tarvita kuin kermaa, maitoa sokeria ja kananmunaa, sekä keväällä puolityhjillään sähköä syövä pakastin. Semmoinen kermajäätelö, jossa on maitorasvaa reilut 10% voisi maistua hyvältä, mutta ei taida sitä marketista saada, joten yritän innostaa vaimoa, jos kokeilisimme edes yhden erän jäätelön kotivalmistusta.  

4 kommenttia:

 1. Peikko tuleekin sitten maistamaan, tai se vie koko kulhon kun se on ikkunalaudalla jäähtymässä, sillai kun elokuvissa :)

  VastaaPoista
 2. Rohkea mies, tai siis miehen vaimo, joka uskaltaa kokeilla jöätelön valmistamista.

  VastaaPoista
 3. Johonkin aikaan mekin kokeilimme kotitekoista. Vaivaan nähden tulos ei oikein vastannut tarkoitustaan. Jotenkin vähän jäähileistä taisi olla.

  VastaaPoista
 4. Kannustan tekemään jäätelöä itse. Se on ainakin aitoa ja lisäaineetonta. Laskin kerran, että Aino-jäätelössä on yhdeksän E-merkillä merkittyä lisäainetta. Aikamoinen lisäainepommi siis.
  Itse kokeilen myös jossain vaiheessa valmistaa jäätelöä. Laitan siihen sekä kermaa että kermaista kreikkalaista luomujogurttia. Maustan aidolla vaniljalla ja intiaanisokerilla.
  Minulla ei myöskään ole jäätelökonetta, mutta sekoittamalla ja pakastimen avulla se syntyy.

  VastaaPoista