perjantai 1. huhtikuuta 2011

Ongelmattomuus

Ongelmattomassa maailmassa eläminen voisi olla tylsää. Olisi rahaa, kuin rikkauksistaan tunnetulla Lydian kuningas Kroisoksella ja ruokaa joka oksalla, kuin paratiisissa. Kaikki olisivat keskenään ylimpiä ystäviä eikä kukaan ajattelisi pahaa, kun ei tarvitsisi ajatella juuri mitään. Olisi silloin ihmisen maailma sekaisin, varmaan olisi jatkuva kesä ja lämpötila, tuulet ja sateet ja maanjäristykset olisivat maailmasta poissa. Varmaan naiset olisivat kauniita ja miehet komeita. Ehkä olisimme täysin normaaleja ja muutenkin terveitä ja ikuinen elämä kukoistaisi maanpäällä

Ongelmattomuus olisi kyllä pirun huono keksintö. Eikä sellaista voisi kukaan edes hulluimmissa kuvitelmissaan toivoa. Ongelmat kuuluvat elämään, jossa pystymme edistämään hyvää terveyttä ja menestystä, sekä onnea niiden ajatusten avulla, joita ajattelen mielen kätketyllä näyttämöllä. Ihminen pystyy tuntemaan miten riemukasta on nähdä pienien toiveiden toteutuminen, se on todiste siitä, että elän rakentaen jokaisen päivän mahdollisuuksieni mukaan. Elämäniloa lisää, kun saa kokeilla uusia asioita, joissa on tietenkin mahdollista epäonnistua, mutta myös oppia ja yrittää uudelleen. Ei pidä elämää pelätä vaikka se ei ole ongelmatonta. Jos ei omaa kykyä yrittää, niin voi ajatella, että olisin voinut, mutta kun ei tarvinnut. Pääasiassa saamme lähes kaiken sen mitä tarvitsemme, ellei ihan päättömyyksiin pyri.

Ongelmallisuus saattaa joskus kasvaa suuremmaksi mitä yksilö jaksaa kantaa, mutta silloin tulee apuun jokin yhteisö, kuten nyt tuossa Libyan tilanteessa, jossa Maailmanjärjestö YK päätti antaa kapinallisille apua ja vähän roiskia ohjuksilla pahiksia siellä aavikoiden laidoilla. YK perustettiin toisen maailmansodan jälkeen edistämään kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta sekä ihmisoikeuksia. Ehkä uskotaan, että vuosien kuluttua konflikteista sodat unohtuvat ja ihmiset ovat tyytyväisiä, koska talous kasvaa ja siviilikäyttöön saadaan uutta tekniikkaa ja ennen näkemätöntä tietämystä.

Loppujen lopuksi ajattelemme, että maailma on näin paras, sillä ongelmattomana se ei olisi edes tämän nykyisen veroinen. Suomalaiset käydään  joukolla vaaliuurnilla ja äänestetään Suomenmaahan mahdollisimman ongelmaton eduskunta, ja sitten vaalikaudeksi pulinat pois.

9 kommenttia:

 1. "Muutaman vuoden kuluttua konflikteista sodat ja kapinat unohtuvat ja ihmiset ovat tyytyväisiä..."

  Aprillia!

  VastaaPoista
 2. Aika hupaisaa:ongelmattomuus koetaan pirun keksintönä. Kuitenkin nämä kristityt kuvailevat taivaansa juuri tuommoisena ongelmattomana paikkan - lisäkiusana vielä ikuinen hapunsoitto.

  VastaaPoista
 3. Ongelmillakin on rajansa. Jos ihminen joutuu painiskelemaan ongelmissa ja aika kuluu ongelmien ratkomiseen, meneeköhän elämä hukkaan.
  Aina ei ole saavutettavissa tasapuolisesti kaikkea, ongelmatonta on olla tyytyväinen omaan osaansa.

  VastaaPoista
 4. Sitä sanotaan, että kukaan ei saa enempää kuin jaksaa kantaa. Minusta tuntuu, että toiset pääsevät helpommalla kuin toiset. Miksi näin on, en tiedä. Ehkä kaikella on tarkoituksensa ja syynsä.

  VastaaPoista
 5. Ongelmien kirjo on uskomattoman laaja, mutta leikkivä ihminen selviää monista. Jokaisella on omat ongelmansa, mutta vakaviin vaikeuksiin joutuminen on oma lukunsa. Täysin ongelmatonta elämää en usko olevan kenelläkään. Kuvaristikoiden ja muiden leikkimielisten pulmien ratkaiseminenkin on viihdyttävää.

  Ps. Minulla on nyt ratkottavana pieni, mutta vaikea ongelma, kun yritän keksiä millä kuvalla osallistuisin 1234... numerokuvahaasteeseen (O2)

  VastaaPoista
 6. Ongelman voi helposti muuksi muuttaa, tuosta g:stä vain rapsitaan hieman alapintaa pois niin se onkin onnelma. Ja jos voisimme JOKAISESTA ongelmasta heti äänestää niin taas paranisi asiat. Minä äänestäisin heti puolet hallitusherroista lomalle.
  Mutta Pulinaton Suomi... eikö se jo olisi aika hassua...

  VastaaPoista
 7. Heikille!
  On se niin ettei pulinattomuuteen päästä koskaan, eivätkä ongelmat muutu onnelmiksi, vaikka vähän rapsutellan. Yrittänyttä ei laiteta, joten hyvää kannattaa toivoa, vaikka ei saisikaan.

  VastaaPoista
 8. Ei taitaisi ihmisistä olla elämään ilman ongelmia :)

  VastaaPoista
 9. "Ei pidä elämää pelätä." Amen to that.

  VastaaPoista