torstai 15. joulukuuta 2011

Ilman suurennuslasia


Tunnustan olevani koukussa monenlaiseen digitaalitekniikkaan. Niihin pieniin ja isompiinkin härpäkkeisiin, joita Joulun edellä mainostetaan todella tehokkaasti. Uutta laitteistoa olen jo ostanut ja lisää saattaa löytyä koska aattoon on vielä aikaa. Soittimet, kamerat, mittarit ja tietokoneen ja telkkarin lisälaitteet, mitä kaikkea niitä nyt onkaan.

Puhelimena käytän pääasiassa Skypeä siitä lähtien, kun jätin orjuuttavan työkännykän eläkkeelle jäätyäni. Skype on mainio puhelin, kun on tietokoneen lähellä. Kun lataa palveluun parikymppiä, voi soitella edullisia puheluita ympäri maailmaa ja toisiin nettiyhteyksiin ihan ilmaiseksi. Mielestäni kännykkä nimitys vie oikeutusta matkapuhelinta, sillä matkapuhelin on tarpeen, kun on matkalla ilman nettiyhteyttä. Pyrin valitsemaan sellaisen matkapuhelimen, jossa on mahdollisimman vähän muita ominaisuuksia. Karttapalvelu olisi tietenkin hyvä, mutta on se puhelimen näyttö on aika pieni katsoa ajaessa ilman suurennuslasia, joten autossa käytän isompaa navigaattoria ihan turvallisuus syistä.
—Navigaattorin maksullinen karttakin pitäisi taas päivittää.

Ikäihmisen kannalta tärkeintä kaikissa laitteissa on näytön hyvä luettavuus. Monissa tuotteissa on tässä suhteessa paljon toivomisen varaa, kun laitteista pyritään saamaan entistä pienikokoisempia.

1 kommentti:

 1. 'Härpäkkeitä' olla pitää...!
  Pöytä täynnä - kerroksia pöydässä useita.
  Jos jonkinlaista 'ihmettä'.
  Ja se johtojen seka-melska.
  Nohhh.... langattomasti'han sitä nykyään...!
  Puhelimia (kännykköitä) luonnollisesti pari kappaletta - kaksi kättä...!
  Tuo suurennus'klasi ilman muuta on käytössä.
  Näin se menee - 'vaarilla'kin'....!

  VastaaPoista