lauantai 17. joulukuuta 2011

Lahjapaniikkia

Saattaa sellaista olla, ainakin vähän. Perjantai päivä jolloin keskipäivälläkin on pimeää. Ilmassa on sateen tuntua ja lämpömittari on selkeästi plussan puolella. Maahan satanut lumi on osittain sohjona, mutta on myös jäätä, liukasta märkää ja iljanteista. Parkkipaikoilla on autoja runsaasti ja ihmiset liikkuvat marketeissa. Jotkut ostavat vain päivittäisiä ruokatarpeitaan, mutta varmaan joillakin on lahjapaniikkia.

Lapset kaipaavat Joulupukkia ja odottavat lahjoja koska he ovat koko vuoden olleet kilttejä. Olisi aika suuri pettymys jos aattoiltana tulisi lahjaton pukki käymään. Paljon niitä lahjoja pitää olla totesi eräskin napero jolta toiveita kysyin. Pieni poika ei oikein vielä tiedä mitä toivoo tai haluaa. Hän, kuten muutkin lapset omaa rajattoman luottamuksen pukin lahjakkuuteen ja hyväntahtoiseen oikeudenmukaisuuteen.

Aattoiltana lahjapaniikki on todellisuutta, kun lahjojen jako on käynnissä. On siinä iloista ilmettä ja riemunkiljuntaa, mutta ei varmaan koskaan niin käy, että kaikki lahjatoiveet tulisivat toteutuneiksi, sehän olisi huono asia sekin. Silloin voisi kuvitella miten rajaton hyvinvointi meillä on jos kaikki toiveet noin vain toteutuisivat.

Hyvinvointivaltiossa on kaikki hyvin ja vähempikin tohina riittäisi. Tietenkin kansantalous hyötyy aina kulutusjuhlista, mutta onkohan niin, että kaikkein suurimpana hyötyjänä voisi pitää näitä suomalaisen vähittäiskaupan kahta suurta ketjua. Tosin ulkomainen nettikauppa saattaa työntää jalkaansa ovenrakoon edullisilla hinnoilla ja nopealla palvelulla. Omana kokemuksena voin kertoa, että ihmetys oli suuri kun tein aamupäivällä tilauksen ranskalaisesta nettikaupasta ja Ups. Jo seuraavana aamupäivänä soitettiin, että tuomme teille paketin tänään kello 14 tienoilla. Vuorokausi tilauksesta, on se nopeaa!

No enää viikko ja sitten tämä jouluinen lahjapaniikki on ohitse ja alkavat ne paniikin omaiset alennusmyynnit.

2 kommenttia:

 1. Oliskos tässä aihetta panikoida??Kaksi lahjaa olen postittanut/antanut,itsetehtyjä molemmat!On tietenkin aivan eri tilanne kenellä on pikkulapsia tai lapsenlapsia!
  Jospa tulevalla viikolla..jotain pientä,periaatteella syötävää,juotavaa,muuten poiskulutettavaa!Näin ei kerty sitä turhaa tavaraa kenenkään kaappeihin lisää,kun jokaisella on varmasti jo tarpeeksi ennestäänkin(siis meillä jo hieman varttuneemmilla!)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentistasi Ulla!
  Minustakaan ei ole aihetta lahjapaniikkiin, mutta silti sitäkin on havaittavissa, kun ympäristöä seurailee.
  http://leelia.vuodatus.net/blog/2956904/264-lahjapaniikki/

  VastaaPoista