perjantai 23. joulukuuta 2011

Hyvää Joulua ja Iloista Uutta Vuotta!

On se niin, että ainut vakio on muutos, säätilojen huomaa muuttuneen jo ”sokea Reetakin”.
Valkoista joulua voi pitää Suomen eteläisissä osissa, entistä harvinaisempana. Joulukinkun mukana saa jopa vettä, josta voisi keittää suolaiset kahvit. Joulukuusen voi ostaa kätevästi marketista, eikä tarvitse sitä muovista aasialaista kestokuusta edes kastella, puhumattakaan neulasten siivoamisesta olohuoneen lattialta. Kansa karppaa, joten kinkku ja voi kelpaa, mutta puurot, monet laatikot ja muut perinteiset ruuat ovat pannassa. Pikemmin voisi kysyä mikä on enää pysyvää ja muuttumatonta, kun Joulukirkossakin käydään entistä harvemmin.


Haluamme viettää Joulua edelleen suurella hartaudella ja kunnioituksella. Joulukortteja postitetaan perinteisesti ja ystäviä muistetaan. Joulua arvostetaan vuoden tärkeimpänä, tunnelmallisena Juhlapäivänä, jonka perinteet säilyvät mielissä vaikka kaiken muutos on alati pysyvää.
   

2 kommenttia:

  1. Näinhän se on, elämä muuttuu...

    Hyvää ja Rauhallista Joulua!

    VastaaPoista
  2. Oikein rauhallista perinteistä joulua teidän perheelle!Moni aina kyselee,ja itsekin joskus,että mitä uutta ja erilaista sitä vois tänä jouluna tehdä ja laittaa??Miksi pitäis tehdä uutta tai muuttaa..joulutunnelma on mielstäni juuri niitä vanhoja perinteitä,jotka lähtevät sieltä lapsuuden kodista ja kulkevat mukana läpi elämän,luovat turvallisen Joulurauhan tunteen!Mutta tähänkin pätee tietenkin,että jokainen tyylillään!
    Joulurauhaa kaikille!

    VastaaPoista