perjantai 9. joulukuuta 2011

Joulurahaa

Joulurauhaa
Verottaja lähettää meille joulurahaa hihkaisin vaimolle, joka minua alkoi valistaa, ettei se mikään lahja ole vaan viime vuodelta liikaa perittyä veroa joutuvat sulle palauttamaan. Harvinaista herkkua kumminkin, sanoin. Ihan nelinumeroinen summa sitä onkin kertynyt. Ei se mikään yllätys ole, kun tehtiin remonttia, josta saatiin se kotitalousvähennys tehdä.

Nyt on sitten rahaa tilillä korkoa kasvamassa, ja voihan sillä ostaa kinkun ja perunoita Jouluksi. Vahvan kunnon jouluklögin ainekset haluaisin hakea jalon juhlan kunniaksi. Voi kuitenkin olla, että pullo on ostettava salaa ilman vaimon lupaa. Huuto netistä huusin jo vanhan kamerakassin, joten omat lahjat alkavat olla siinä. No läheisille, etenkin lastenlapsille vielä jotakin, niin siihen alkaa verottajan avulla tapahtunut pakkosäästö huveta. Loppu hupenee sitten kirjoihin ja muuhun turhuuteen! 

On niin helppoa hupuloida rahat, ihmisen joka ostaa kirjoja ja on harrastuksia sekä kummia mielitekoja. Silloin omassa lapsuudessa 1940 – 50 luvuilla eivät joululahjatoiveet useinkaan täyttyneet, mutta onneksi nyt onnistuu paremmin, kun tämä ikääntyminen ja uusi lapsuus on hyvässä alussa.

4 kommenttia:

 1. Sinulla on hulppea lahja, jonka saat käyttää edelleen lahjoihin ja joulunviettoon.
  Niin ne veronpalautukset hupenevat.

  VastaaPoista
 2. Pisti silmään tuo "..kirjoihin ja muuhun turhuuteen!"Minusta kirjat eivät ole turhuutta!No,romaanit voi lainata kirjastosta,mutta muita on mukava olla itsellä kirjahyllyssä,eikä vaan koristeena vaan päivittäisessä hyötykäytössä!

  VastaaPoista
 3. Kirjoihin tulee käytettyä paljon aikaa, mutta riittää sitä vielä turhuuteenkin.
  Tänään kopioin Kalvelan MP3 soittimeen ja Joulun aikana kuuntelen ne 40 pitkää runoa, kun en viitsi opusta lukea.
  Käyn kahdesti kuukaudessa kirjastossa, joten ei kaikkea lukemaansa pidä ostaa, kun yhteiskunta antaa mahdollisuuden lainata.

  VastaaPoista
 4. Hyvää Joulua Savutorpalle!

  VastaaPoista