perjantai 11. toukokuuta 2012

Ei tämä niin vakavaa ole

Televisiokanavat tarjoavat päivässä uutisia tuhkatiheään, jos niitä haluaa katsoa oikein paljon, voi surfailla eri kanavien välillä vertaillen, kuka ankkureista kertoo parhaat uutiset. Samoja asioita niissä usein kerrataan, vaikka joskus epäilyttää, etteivät kaikkia uutiset voi edes olla täyttä totta. Kai ne kuitenkin ovat, sillä maailmassa tapahtuu ihmeellisiä, jopa uskomattomia asioita. Sattuu onnettomuuksia ja taloudessa tapahtuu nousuja sekä laskuja. Ilmasto muuttuu ja ihmiset ovat hädissään, kun vaaleissa meni odotetusti tai aivan odottamattomasti. Urheilussa sitten voi olla todella suuria uutisia, sillä joskus tapahtuu tulosparannuksia ilman laittomien konstien käyttöä.

Kaikenlaista palautuu mieleeni, kun muistelen eilisiä uutisia. Ihme kyllä jotakin on jäänyt muistilokeroihin, mutta sittenkin vain hyvin vähän. Äsken katsomiani uutisia en juurikaan muista, paitsi sen, että Suomi voitti eilen illalla jääkiekon MM-kisoissa Ranskan suurella maalierolla. Enemmän kuin vanhat uutiset, nyt kiinnostaa seuraava Suomi ottelu, se miten käy illalla Kanadan kanssa, sillä toinen joukkue joutuu häviämään ensimmäisen kerran näissä MM-otteluissa.

Hyvätkin uutisiset muistetaan paremmin, jos uutisankkurilla on sellainen lievästi "irrallinen irvileuka", joka saa sinne väliin heitettyä jonkun huulen, tai kevyen läpän. Vakavilla asioilla ei tietenkään saa pilailla valtakunnallisessa mediassa, mutta sukkeluus, pieni pilke silmäkulmassa keventää hyvällä tavalla.

TV:n katsojana kannattaa joskus kokeilla, mitä palautuu mieleesi esimerkiksi tunti sitten näkemästäsi uutislähetyksestä? Voi olla, että parhaiten muistaa miten uutisankkurit hymyilivät lähetyksen lopuksi tulleen kivan loppukevennyksen jälkeen todeten:

”Me sanomme nyt näkemiin. Näkemiin!”

2 kommenttia:

  1. Kirotun totta, hauskasti kerrottuna! Itsekin ihmettelen, miksi jotain Pohjois-Ingusian vaaleja kommentoidaan ja kerrataan samat uutiset muutaman tunnin välein. No, olemmehan ajan hermolla!

    VastaaPoista
  2. Kyllä tuo samojen uutisten toistaminen minuakin ottaa päähän. Ja mietityttää, miksi kaikesta pitää tehdä viihdettä? Onko todella niin, ettei ihmisiä kiinnosta maailman tapahtumat muuten? Toisaalta, miksi pitää kertoa ummet ja lammet jostain puolueen puheenjohtajan vaalispekuloinnista, kun maailmalla tapahtuisi muutakin? Urheilu tietty kiinnostaa ihmisiä myös mitä ilmeisimmin enemmän kuin vaikka ihmisoikeudet. Itse tosin luen päivittäin lehteä, harvemmin katson uutisia telkkarista.

    VastaaPoista