lauantai 26. lokakuuta 2013

Huomenna ollaan talviajassa

  Kelloja siirretään taas ensi yönä takaisin talviaikaan. Kelloja siirretään tunti taaksepäin eli menneen kesän suuntaan  – klo 04:00 -> 03:00.
Jotkut uusimmat digitaaliset laitteet siirtyvät itse yön aikana uuteen aikaan, mutta asia kannattaa varmistaa aamulla ja siirrellä kaikki kellot uuteen rytmiin.
En tiedä onko tästä kellojen rukkaamisesta muuta hyötyä, kuin se, että kahdesti vuodessa pitää kaikki kellot täsmätä. Ympäristöä voi tarkkailla monella tavalla ja asioita voi olla huomioimatta, jos itse niin haluaa. Varsin kesäiseltä nyt näyttää, sillä maa on lumeton ja lämpöasteita on viiden paikkeilla.
Maassa on talvista vihreyttä, mutta oravan turkki harmaantuu.

3 kommenttia:

 1. Onneksi meillä on yksi innokas kellojen viisarien siirtelijä! Aika paljon niitä onkin. Ihan höpöhommaa minusta, mutta eipä mun mielipiteellä oo väliä! Leppoisaa talviaikaa!

  VastaaPoista
 2. Joo... tuo Orava on ainakin 'oikeassa-ajassa' - oikeassa paikassakin -
  osunut kuvaajalle mieleiseen kohtaan.
  Mainiosti kuvasit.

  Tuon kello-rumban joutunee tekemään. Kameroissa se on ainakin minulle melko tärkeää.
  On se mukava nähdä oikea aika muutenkin - eläkeläisen kiireet.....!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joopa, niin se on, että asialliset hommat hoidetaan. Kelloja on vaan tuhottoman paljon, kun niitä on lämpömittareissa, talousvaakin sisätää kellon, mikrouuni ja liesi, sekä teietenkin radiota ja kamerat. Puhelimet taitavat hoitaa ajansiirron itse, kuten tietokoneetkin. Mukava on kuitenkin inventoida kahdesti vuodessa kaikki kellolliset laitteet.

   Poista