maanantai 28. lokakuuta 2013

Makuasioista

Virallisia ravintosuosituksia pitäisi varmaan noudattaa, mutta mikä niitä kaikkia muistaa, vaan syö mitä mieli tekee. Punaisen lihan osuus on suomalaisessa ruokavaliossa kasvanut suureksi, joten sitä ei enää pitäisi lisätä, ihan vain ympäristöllisistäkään syistä. Kalaa voisi syödä enemmän, mutta kun ei itse kalasta, se on kaupassa jopa lihaa kalliimpaa. Marjoja ja sieniä kasvaa lähimetsissä lähes rajattomasti, ainakin omaan tarpeeseen riittävästi, niitä on tullut kerättyä. Vihanneksien ym. viljelyyn on omalla tontilla hyvin tilaa, mutta on se vain niin, että ammattiviljelijän tuottamaa laatua on vaikea saavuttaa. Omalla pihan pienviljelyllä saattaa olla myös aika korkeat kustannukset.
Monia perusraaka-aineita on mielekästä ostaa torilta tai marketista ja säilöä niitä. Meidän perheessä on jo pitkänä perinteenä ollut hapankaalin valmistus. Huomenna on se päivä, jolloin taas hapankaaliverstas käynnistyy.
Hapankaalin resepti on yksinkertainen, kaali suikaleiksi ja happanemaan.  Liitän tähän linkin Kotilieden ohjeeseen, jos joku vaikka innostuisi hapankaalin valmistukseen:  http://kotiliesi.fi/ruoka/reseptit/helppo-hapankaali
Kannattaa kokeilla, jos vaikka oppisi tuohon terveelliseen makuun.
Hapankaalista oppii helposti pitämään.
Päivitetty 02.11
hapankaali on valmistumassa 15 kg on tänään suikaloitu ja nuijittu.

1 kommentti:

  1. Monesti on tehnyt mieli valmistaa, mutta jotenkin jäänyt! Olisinko kuvitellut liian suuritöiseksi yksin siihen puuhaan ryhtyä! Kiitos linkistä!

    VastaaPoista