sunnuntai 6. lokakuuta 2013

LO itto

Nikon paljeloitto ja PK-13 loittorengas
Loitto on kameran lisäosa, joka liitetään kameran ja objektiivin väliin. Loitto muuttaa objektiivin tarkennusaluetta niin, että objektiivi pystyy tarkentumaan normaalia etäisyyttä lähemmäs. Loitonnuksesta on hyötyä kuvattaessa pieniä kohteita ilman kallista makro-objektiivia.

Loittorenkaita on eri pituisia eri objektiivien kanssa käytettäväksi ja eri tarkennusetäisyyksien saavuttamiseksi. Paljeloitossa loitonnuksen pituutta voi muuttaa portaattomaksi. Loitonnuksen lisääntyessä samalla polttovälillä suurennussuhde kasvaa, ja objektiivin valovoima alenee.

Monet uudet loittorenkaat sisältävät sähköisen yhteyden objektiivin ja kameran väliseen tiedonsiirtoon. Kuvassa olevat loittoni ovat Nikonin vanhoja, mutta käyttökelpoisia vehkeitä, ilman mitään automatiikkaa. Jos tätä vertaa Micro Nikkoriin tai vaikka edullisiin automaattisiin loittorenkaisiin, niin helposti nämä saavat vain museoarvon. Kuitenkin käyttö on helpompaa digi rungolla, jossa voi huoletta haarukoida erilaisia valotuksia. Ennenvanhaan jokainen filmiruutu maksoi, nyt muistiin tallentuvalle sulkimen räpsähdykselle ei tarvitse hintaa laskea.

LO haaste

3 kommenttia:

  1. Oho, erikoisen näköinen "härveli". Tyttärellä myös loittorenkaita, hienoja kuvia niiden kanssa loihtii :)

    VastaaPoista
  2. Cool! Mahtavan näköinen esine!

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköinen hökötys ja tietoiskukin mukana.

    VastaaPoista