keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Kiinnostava äänikirja ei nukuta


Varma tieto siitä, että silmälasit ovat vaihtoiässä, on silmien väsymiminen lukiessa. Se on kiusallista, mutta helposti korjattavissa, kunhan vain asia tulee hoidetuksi viivyttelemättä. Tekniikka antaa tosin mahdollisuuden pitkittää silmätarkastuksessa käyntiä, jos lainaa kirjastosta- tai ostaa äänikirjoja.


Äänikirja on toki muutenkin kätevä tapa kuluttaa kultuuria, ainakin minä pidän niistä. Usein lataan levyt MP3 tiedostoina pikku laitteseen ja kuuntelen kirjoja missä ja milloin vain.
Autossa matka kuluu joutuin tarinoita  kuunnellessa. Kävelylenkilläkään eivät kevyet kuulokkeet ole haitaksi. Aamuin ja illoin voi lojua sängyssä silmät kiinni, kuunnellen pari CD-levyä vuorokaudessa. Jos uni voittaa kirjan kuuntelijan, on selvä merkki siitä, ettei kirja ole kiinnostava.


Kuvassa olevassa Leif Davidsenin "Jälkiä jättämättä" äänikirjassa oli 11 levyä ja yhteensä 13 tuntia luettua tekstiä. Ilmeisesti minä pidin kirjasta paljon, koska kuuntelin sitä enemmän kuin 2 levyä vuorokaudessa, en kertaakaan nukahtanut kesken kuuntelun.


Kirja kertoo milenkiintoisella tavalla Venäjästä, joka on nyt muutenkin ajankohtainen, sillä alkaahan siellä kohta talviolympialaiset. Muutenkin ihan sopivan jännittävä kirja kenelle vain.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti