perjantai 14. helmikuuta 2014

Pipo pitää ukon pään kylmänä


Vuodenajat ovat erilaisia eivätkä vuodet eivät ole veljeksiä, eivät ainakaan identtisiä toistensa kanssa. Tämä talvi vaikuttaa poikkeukselliselta. Se on sitä meillä Suomessa ja säätiedot kertovat Englannin sateista ja myrskyistä. Amerikan mannerta koettelevat poikkeuksellisen hankalat sääilmiöt. Myös muualla maailmassa on jos jonkinlaisia säähäiriöitä.

Suomen vähälumisuus ei ainakaan äkkiä ajatellen tunnu minua ollenkaan haittaavan, kun en kaipaa hiihtomahdollisuuksia. Vähälumisissa metsissä voi tallustella kumisaappaissa, kun ns. normaalitalvena pitäisi olla ainakin lumikengät. Nyt minun olisi pitänyt ostaa uudet tukevat lumikengät, viime keväänä rikkoutuneiden tilalle, mutta eipä niitä ole tarvinnut.

Tänä talvena riittää kuvausaiheita vaikka kuinka, sormia ei palella, eikä kamera kangistu kylmästä, lunta on sentään sen verran, että maa on valkoinen, mikä antaa valoisuutta. Kuvat ovat erilaisia, kuin pakkastalvena otetut. Pilvisenä päivänä loiva valo antaa kuviin erilaista ilmettä ja sumussa syvyysvaikutelma on mielenkiintoinen. Lähikuvilla voi kertoa paljon luonnon ihmeellisyyksistä.

Öisin on sentään pakastanut vähän suojien jälkeen, jotta pienten lasten tekemät lumiukot ja lumilyhdyt säilyvät ainakin jonkin aikaa. Tärkeintä on se että pappa ehtii teoksia valo- ja videokuvaamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti