sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Halpa sateensuoja kameralle

Pussi suojaa kameraa sateella
Taas on vaihtelevia talvisäitä ja se tarkoittaa, että on sateista, sumuista tai muuten vain märkää. Ja näitä kelejä piisaa. Itselläni on kunnon sadevarusteet, mutta joskus harmittaa kameran puolesta, kun ei näitä harrastelaitteita ole kovin hyvin kosteudelta suojaavin tiivistein varustettu.

Olen katsellut, nettikaupoista ja löytänyt moniakin erilaisia suojia kameralle. Hintahaitari on 10 - 50 euroon ja taitaa jotkut olla paljonkin kalliimpia. En sellaista osta, jätän sitten vaikka kameran laukkuun ja olen kuvaamatta.


Tuli sitten mieleen, että tuommoinen pieni järkkäri mahtuu hyvin minigrip pussiin ja katsoin keittiön laatikkoon, jossa olikin kahden litran pusseja. Hyvin siihen sopii ainakin tuo D5300 kamera kittilinssin kanssa. Kirkkaan muovipussin läpi näkee takanäytön ihan tyydyttävästi  ja pystyy kuvaamaan etsintäkin käyttäen. Laukaisunappi ja säädöt toimivat suht. vaivattomasti. Testikuvia otin muutaman ja nyt on nippu pusseja varalta kameralaukussa. Tuommoista muovipussia en aio käyttää, kuin kerran ja sitten sen voi hylätä. Ainakaan märkään muovipusiin ei kameraa pidä jättää, sillä niin voi joutua ojasta allikkoon.


Mielestäni tämä on paremman puutteessa halpa ja käypänen ratkaisu, mutta vastuu on aina käyttäjällä itsellään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti