maanantai 24. maaliskuuta 2014

Kevät paljastaa talven roskat


Nyt alkaa näyttämään keväiseltä, kun aurinko paistaa ja lämpömittarissa on lähes +10 °. Jospa se tällaisena jatkuisi, eikä sitä takatalvea tulisi, niin olisi ainakin säiden puolesta kaikki kohdallaan. 

Olen liikkunut tänään autolla ja kävellytkin maisemia katsellen. Odotin, että jossakin tievarren lähellä jokisuistossa olisi joutsenia, mutta ei tarvinnut pysähtyä, koska en ainakaan nähnyt ainuttakaan isoa lintua. Sen sijaan näin valkopukuisen sorsan. Onko se joku risteytymä, sitä en tiedä, mutta ei tuollaiset sorsat kovin yleisiä ole. 
Helpoin tie on heittää roskat ikkunasta ojanpenkkaan
Joka kevät tulee myös katsottua milloin löydän ensimmäisen leskenlehden. Tänä vuonna se tapahtui tänään 24.3.


Teiden varsilla on taas keväällä melko paljon roskia. On se ilmeisesti vaan kätevää heittää roskat auton ikkunasta tienvarteen, kun ei niitä itse sieltä joudu keräämään. Muiden murheeksi jää kevätsiivouksen teko. Jalankulkuväylien hiekan siivous on jo aloitettu, joten tuli mieleen että siinä harjakoneen sivulla voisi olla semmoinen tehokas imuri, jolla nuo purkit ja parit voisi imaista kyytiin. Olisi semmoisella imurilla taatusti töitä ja kerätystä töhkästä saisi polttolaitoksella energiaa.

1 kommentti: