perjantai 14. maaliskuuta 2014

Ajankohtaisen kiusallista

Kiusaaminen on tämän ajan yleisiä ongelmia. Sitä esiintyy jo pienten lasten leikeissä, kotona ja kouluissa. Aikuisten työpaikoilla, jopa ammattiliitoissa. Sitä taitaa esiintyä aivan kaikkialla muulallakin, jopa valtioiden välillä, sillä voiman tunnossa oleva päämies saattaa uhata heikomman suvereniteettia.

Normaalia se on, mutta kiusallista, koska joudumme helposti mukaan kiusaajan tai kiusatun puolelle. Sovittelijan tai tuomarin osa ei ole helppo, sillä olemassa olevia sääntöjä sovelletaan yleensä itselle parhaiten sopivalla tavalla. Komentamalla kukaan ei saa kunnioitusta, ei edes lasten keskuudessa.

Auktoriteetin asema on ansaittava jollain muulla tavalla, kuin pakotteilla. Liittoutuminen on vaikea asia, ja milloin sellainen pitäisi tehdä ja mitä hyötyä siitä sitten on? Liittouma asettaa velvotteita, mutta onko siitä pahanpaikan tullen suurta apua?

Vanhastaan tiedetään että sateen sattuessa vuotavan katon korjaaminen ei onnistu, eikä se katto poudalla vuoda, joten olkoon nyt vielä korjaamatta. Raamatun tarina Davidin taistelusta isoa Goljattia vastaan on esimerkki miten pieni, ketterä ja kekseliäs voi pärjätä taistelussa vahvempansa kanssa, mutta ei se kaikkeen päde sekään. Sukulaisten ja naapurien kanssa on opittava elämään, ja erilaisuuteen on opittava, vaikka molempia poskia kuumottaisi.

Omasta autoista pidämme kohtuullisen hyvää huolta, sillä vuosikatsastus pakottaa vikojen kunnostukseen, sillä viallista kotteroa on turha viedä syyniin. Toisaalta sitten kun kävin muutamalla satasella huoltamassa merkkikorjaamossa ja ajoin siitä suoraan katsastukseen, jossa uudesta rekisteriotteestä piti maksaa 64€, niin alkoi potuttaa. Muutenkin vähän ajavalle auton pito on melko arvokasta. Autosta on maksettava käyttömaksu, vakuutukset ja katsastus vaikka se auto on todella vähällä käytöllä. Jälleenmyyntiarvo alenee, vaikka sillä ei paljoa ajaisi. No voisihan siitä omistusautosta luopua kokonaan, mutta ilman omaa autoa en ainakaan toistaiseksi halua olla.

Haluamme olla itsenäisiä ja se onkin jokaisen ihmisoikeus, joten hyvälle ystävyydelle, yhteistyölle ja taloudelliselle toimeliaisuudelle saa aina vastakaikua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti