perjantai 21. maaliskuuta 2014

Maailman tapahtumissa riittää seurattavaa

Talvi on taas vaihtumassa kevääksi. Kevät tuli ja lumi suli, mutta vain tilapäisesti sillä sulaan maahan satoi uusi lumipeite. Nyt se on taas sulamassa koska lämpömittari näyttää reilua seitsemää lämpöastetta. Toivottavasti enää ei tule takatalvea, vaan mennään kohti kevättä. Päivän pituus on jo pidempi, kuin öinen aika ja aurinko lämmittää, jos ei ole paksua pilviverhoa maan edessä. Kellojakin siirretään, jo reilun viikon päästä.

Maailmankirjat ovat sekaisin, kun matkustajalentokonekin voi kadota reitiltään tuiki tuntemattomaan maan kolkkaan. Makaako hylky jossakin valtameren pohjassa, jonne ei päivä paista eikä kuu kumota. Kerrassaan kumma juttu se on, että tuommoista sattuu.

Melko kumma on myös, että iso suurvalta voi nakertaa pienempäänsä, liittämällä tuosta vain pala itseensä. Kunhan ei vain kasvaisi nälkä syödessä, jotta ei tarvitsisi pelätä, mitä jatkossa seuraa. On se vaan niin, että maailmassa pitäisi olla sellainen mahti ja turvaneuvosto, joka takaa valtiollisen itsenäisyyden, ilman sen kummempaa kädenvääntöä.

Koko maailman uutisten seuranta on nykyään helppoa, kun netistä voi katsella jopa livekuvaa tapahtumien etenemisestä. Hyvä pidän myös sitä, kun on olemassa automaattisia kielenkääntäjiä, joilla saa kielellä kun kielellä kirjoitetun tekstin ymmärrettäväksi. Voi vaikka minkä totuuden kääntää selkoisemmaksi.

Tietokoneen kanssa tulee monestakin syystä käytettyä liiaksi aikaa, mutta mistä se on sitten pois? Kaikki tärkeät puuhat silti tulee tehdyksi ja TV:n katselu ainakin vähenee, ellei niitä ohjelmia innostu netin kautta katselemaan. Tabletti tietokone olisi varmaan mukava, mutta onko sillä mitään järkevää käyttöä eläkeläiselle, jolla näitä muita tietokoneita on huushollissa. Toistaiseksi olen ajatellut pärjätä ilman tietokonetta silloin kun olen kotiovien ulkopuolella. No aina on mahdollisuus muuttaa mielipidettä, jos siihen aihetta ilmenee.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti