sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Voisiko sitruunaa tuottaa kotioloissa

Sitruuna kukkii

Ilmasto lämpenee, on tuttu juttu, jonka voi ihan omakohtaisesti todeksi tuta, kun muistelee mennyttä leutoa talvea. Nyt kun ollaan toukokuulla, kun alkaa taas epäilyttää ilmaston lämpeneminen. Tuuli on pohjoisen puolella ja luntakin, ainakin räntää on ilmassa. Aikainen kevät saa takapakkia, vai onko tämä jo peräti takatalvea? Forecan sääsivuilla luvataan huomiseksi jopa lumisadetta, joten ei pidä vielä kesästä ja etelän hedelmistä innostua.


Pistäydyin paikalliseen puutarhamyymälään ja tietenkin minulla oli kamera kaulalla. Ihan himoiten katselin miten etelän hedelmäpuut kukkivat lasin alla. Olisi tarjolla vaikka hedelmää tuottavia sitruspuita. Toiset kukkivat ja joissakin oli jo ihan komeita sitruunoita. Mukava olisi omia hedelmiä käyttää, mutta ei vain usko riitä, että kotiolosuhteissa kovin merkittävää satoa saisi. Pienen sitruunapuun hinnalla voi marketista ostaa melkoisen määrän tuontihedelmiä. Ainakin toistaiseksi haluan luottaa ulkomaiseen tuotantoon enemmän kuin oman kodin hedelmätarhaan.


1 kommentti:

  1. Kiva olis kasvattaa, mutta kuten sanot, niin ei oikein kannata! Olen nähnyt appelsiineja sisällä (ei siis kasvihuoneessa) kasvatetussa puussa, mutta pieniä ja vain muutama!

    VastaaPoista