keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Ruuasta voi säästää laadusta tinkimättä

Seisova pöytä
Yle julkisti eilen ruokaostosvertailun, jossa edullisimmaksi ruokakaupaksi mainitaan Lidl. On se hyvä, kun on edes vähän kilpailua, sillä muuten ruuan hinnat saattaisivat olla suurissa suomalaisissa kauppaketjuissa vielä nykyistäkin korkeampia. Hinnalla on aina merkitystä ja se korostuu myös kauppojen mainoslauseissa.

Kyläkauppa Keskinen mainostaa:
           -Sieltä ostetaan, mistä halvemmalla saadaan
Gigantti toteaa nasevasti:
           -On tyhmää maksaa liikaa

On niitä varmaan muitakin, mutta ainakin nama tokaisut saavat ajattelemaan. Suomalaista meidän on suosittava, sillä olisi tyhmää tukea ulkolaista elintarviketuotantoa, jos kotimainen vaihtoehto on olemassa. SOK: n ja Keskon kaupat ovat lähellä, joten lähes poikkeuksetta ruokaostokset tapahtuvat jommasta-kummasta. Nyt kuitenkin on kuulunut että saksalaiskauppa rakentaa samaan ryppääseen, joten on se vaan ihme, jos ei siihen tule myös poikettua, kuhan se ovensa avaa.

Ruokaostosten edullisuudessa on ratkaisevaa mitä sieltä kaupasta ostaa. Käytänkö valmiita eineksiä, vai valmistetaanko kotiruokaa tuoreista raaka-aineista omassa keittiössä. Mitä valitsen ruokajuomaksi? Onko se laatuviini, olut, maito vai läheisestä luonnonlähteestä noudettu vesi. Voin itse viljellä omakotitontilla jotakin. Vielä edullisempaa on kerätä luonnosta villivihanneksia Ja syksyisin marjoja sekä sieniä. Ei pidä unohtaa myöskään madollisuutta ostaa elintarvikkeita suoraan niiden alkuperäiseltä tuottajalta.

On tyhmää käyttää kovin prosessoituja elintarvikkeita, koska laaturuokaa on mahdollista saada edullisemminkin.

Iltasnomat kirjoittaa aiheesta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti