tiistai 14. lokakuuta 2014

—Mieleni minun tekevi

Kirjoitin Joulupukille,jo hyvissä ajoin syksyllä ja toivoin pukilta Yrjö Karilaan uutta ”Mieleni minun tekevi” kirjaa. Olin jo etukäteen käynyt katsomassa sitä kirjakaupan tiskillä. Se oli kallis kirja, joten en ollut ollenkaan varma siitä voisiko pukki sellaisen minulle tuoda. Tiesin mitä kaikkea mielenkiintoista tuossa paksussa, yli 800 sivuisessa kirjassa on. Siinä on kaikkea minua kiinnostavaa -taikatempuista, sähkötekniikasta, retkeilystä, valokuvauksesta ja luonnosta ym.

Jouluaattona 1957 toiveeni toteutui ja sain tuon punakantisen kirjauutuuden. En tiedä onko mikään kirja koskaan tehnyt minuun niin suurta vaikutusta kuin tämä. Kirjaa on selattu ja luettu silloin lähes yötä päivää. Jälkeenkin päin se on ollut tärkeä hakuteos. Tämä kirja on kulkenut mukanani läpi vuosikymmenet. Nyt siitä on jäljellä hyvin risainen, mutta paljon asioita mieleen palauttava kirja. Kun muistelen tämän kirjan merkitystä itselleni, en ainakaan voi nostaa mitään muuta omistamaani kirjaa yhtä tärkeään asemaan.

Kirja: MIELENI MINUN TEKEVI Yrjö Karilas 1957

9 kommenttia:

 1. Ja jopa valokuvaukseen löytyy paljon tietoja tuossa kirjassa

  VastaaPoista
 2. Tuo on tosiaan mielenkiintoinen kirja.

  VastaaPoista
 3. Minunkin teki mieli heti lukea tämä juttu, kun olit niin mielenkiintoa herättävästi aloittanut! Vanhat kirjat ovat arvokkaita joka suhteessa!

  VastaaPoista
 4. Kirja jossa on hurjasti katseltavaa ja luettavaa. Kiinnostuin.

  VastaaPoista
 5. ...aivoni ajattelevi lähteäni laulamahan, (Kalevalasta) Hieno postaus!

  VastaaPoista
 6. Mukavasti kuvattu kirja ja sen historiikki. Eipä ihme että tykkäsit kirjasta, vaikutti erittäin mielenkiintoiselta. Joitakin laskujakin sinne oli riipusteltu;) Olisin ollut itsekin onnellinen tämmöisestä lahjasta.

  VastaaPoista