sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Talvi tulee aikanaan

MARRASKUU
Muutama päivä sitten satanut lumi suli pois vasten odotuksia. Sitä satoi kerralla niin runsaasti, että se olisi voinut hyvällä onnella jäädä maahan kevääseen saakka. Niin ei käynyt kun pakkanen muuttui suojasääksi ja sitten tuli vesisade ja lämmin tuuli. Yhdessä yössä satanut lumi suli kaikki yhdessä yössä pois. Maa on taas musta ja yöt ovat pimeitä ja synkkiä. Pakko talven on tulla, mutta tuleeko se ennen joulua, sitä voi vain arvella. En uskalla ennustaa mitään, mutta uskon kuitenkin, että luminen talvi tulee, kunhan ehtii.

Tuskinpa kukaan enää kyseenalaistaa ilmaston muutosta, niin selkeästi säätilat ovat muuttuneet lämpimiksi. Lämmitys sähkön maksajalle tämä olisi hyvä asia, mutta onko se verottaja, joka pääasiassa nostaa sähkön hintaa. Joka toinen kuukausi tuleva sähkölasku vaikuttaa kuitenkin vähintään saman tasoiselta mitä se on ollut edellisinä vuosina vaikka kwh. Määrä on laskenut.


Kaikin keinoin verottajan on saatava euronsa yhteiskunnan kasvaviin kuluihin, selvähän se on.

10 kommenttia:

 1. Täytyy vain poltella puita takassa ja kynttilöitä! Se tuo myös mukavaa tunnelmaa!

  VastaaPoista
 2. Talvea odotan minäkin. Mitä pidempi "lokakuu" sen matalampi mielikin on.

  VastaaPoista
 3. Niin tulee, on jo aluillaan, kunhan vesisade muuttuu lumeksi. Kaunis kuva

  VastaaPoista
 4. Vene vieraassa elementissä. Kiitos takaisin tulleen lämpimän sään se on kohta taas vedessä/vettä täynnä.

  Terv. Täysin arkista

  VastaaPoista
 5. Kynttilöitä täälläkin poltellaan.Kiva vastaus haasteeseen.

  VastaaPoista
 6. Joo-o se on sellaista hölmölöisen täkin jatkamista..touhu monessa asiassa. Raha ei lisäänny, kun sitä siirrellään toisesta taskusta toiseen. Onnistunut otos, joka on juuri niin ankea kuin on tämä kuukausikin.:)

  VastaaPoista
 7. Hieno kuva ja näin oli täälläkin, on ollut kolme eri kertaa lunta, en muista tuliko ensi lumi jo lokakuun alkupuolella. Kuvista voin sen tarkistaa. Mutta kyllä se talvi tulee kun joutuu ja luultavasti vielä itkemme lumen paljoutta:)

  VastaaPoista