torstai 1. tammikuuta 2015

Vuoden vaihtuessaVuosituhannen vaihtumisesta on 15 vuotta ja olemme olleet Euroopan Unionin jäsenmaana 20 vuotta. Suomen itsenäistymisestä tulee 98 vuotta ja oma ikä myös lisääntyy. Suomella on paljon velkaa, joten veroja ja maksuja on kiristettävä, joten entistä tiukempi talous on myös omassa kulutuksessa huomioitava. Vähemmällä ruualla tulisi toimeen ja ravinnon määrästä tinkiminen voisi parantaa hyvinvointia. Tipattomaan tammikuuhun en lähde enkä halua olla 100 päivää ilman pikku paukkua. Se on turhaa ja kaikki turha vain vaikeuttaa elämää. Hyvinvointi ei lisäänny jos olisin aivan absolutisti.
Autokulut kasvavat pakollisten menojen osalta, mutta kuluista voi tinkiä antamalla auton huilata entistä enemmän. Jos jättää yhden tankillisen bensaa ostamatta, ei juuri menetä mitään.
Lehtitilauksia lopetin vuodenvaihteessa, ja nyt aion entistä useammin kävellä kirjaston lehtienlukusaliin. Päivän uutisten seuraaminen tapahtuu tabletilla ja muilla tietokoneilla.  Monena vuonna olen päättänyt lukea yhden kirjan viikossa, mutta viime vuosi meni niin, ettei tavoite aivan toteutunut. En tee uutta lupausta, mutta uskon kuitenkin saavani noin 50 kirjaa luetuksi vuositasolla. Jos se alkaa tuntua vaikealta, mikä minua pakottaa lukemaan kovin paksuja romaaneja.
Harrastukset ovat iso kulujen aiheuttaja, mutta niistä en tingi, sillä eläkeläisen elämä ei ole mitään ilman hyviä harrastuksia ja ne pienet puuhat  menevät kaikki harrastuksen piikkiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti