torstai 27. lokakuuta 2011

Kellastuneet lehdet


Aika usein on käynyt niin, että olen jättänyt kirpparilla käydessäni, jonkun mielenkiintoisen esineen tai laitteen ostamatta. Sitten päivän parin päästä on tullut mieleen käydä hakemassa se. Useimmiten käynti on ollut turha, koska joku on osannut tehdä heti päätöksen.
Tänään katselin Kameralehden vuosikerta 1985 siististi sidottuna koviin kansiin, ja hintalappu 5 euroa. Historiaa, sillä tuolloin ei vielä tiedetty digitaalisesta valokuvauksesta mitään. AF-automaatti tarkennus oli vasta tulollaan kameroihin. Minä olen ollut kameralehden kestotilaaja vuosikymmenten ajan, joten en ostanut teosta, sillä minulla on varmaan tuokin vuosikerta jossain vintilla laatikossa.
Kotiin tultua tarkistin ja totesin, että olisin ostanut kaksoiskappaleet. Se tästä kuitenkin jäi käteen, että otin muutamia vanhoja kellastuneita lehtiä selailuun ja voin vain todeta, ettei valokuvaus ole juuri muuttunut, vaikka tekniikka on kuin toiselta palaneetalta. Onhan Nokian uudet Lumia puhelimetkin erilaisia kuin 1980 luvun ARP.it, mutta puhelut pysyvät edelleen puheluina.

1 kommentti:

 1. Kyllä ne ovat jo kellastuneet - 1960-luvun Kameralehdet joita olen varastoinut vintille...!
  Kellastuneita ja melkein uutta vastaavaa tietoa kuvista - sopii kyllä tiki-aikaan.
  Silloin kuvakin oli 'Kuva' - kovalla työllä ja 'tuskallakin' tehtyä....!

  Mainio kuva Keltaisesta-Lehdestä. Taidetta... taidetta...!
  Terveisin...

  VastaaPoista