torstai 6. lokakuuta 2011

Laiskotellen

-Seitsemän kuolemansyntiä ovat varhaisessa kristillisessä opetuksessa käytetty paheiden luokitus. Ne ovat ns. pääpaheita, joista muut synnit seuraavat. Seitsemän kuolemansyntiä ovat Danten jumalaisen näytelmän mukaan lajiteltuna pahimmasta laskevassa järjestyksessä näin:
1. Ylpeys (turhamaisuus)              2. Kateus                     3. Viha                         4. Laiskuus
5. Ahneus                                      6. Ylensyönti              7. Himo
Yhtä elämää sitä vain eletään ja kiireestä saattaa koitua pelkkää harmia. Pienestä laiskuudesta voi olla hyötyä, vaikka laiskuus kuolemansynti olisikin. Kaikkia asiat kilpailevat ajasta, mutta kun pitää ajan ystävänään, tulee hyvin toimeen sadepäivänä reilusti laiskotellen.
Lisäys 8.9: Sade loppui, tuli kaunis ilma ja hyvä innostus. Puut on pilkottu pieniksi saunapuiksi. Siististi kasattu ja peitetty, joten jo ensikesänä ne ovat antamassa mukavat lölyt, joista voi nauttia laiskottelun lomassa. 

5 kommenttia:

 1. Hieno kuva! Ehtiihän tuota :)

  VastaaPoista
 2. Hyvä kuva kuvana ja tosi hyvin keksitty haasteeseen !!!! (mulla on kollaasi mutta siinä yllä on hanskat lapiossa odottamassa inspiraatiota mullakin :)

  VastaaPoista
 3. Tuollainen viisas laiskuus lienee synti, jota jopa Pietari taivaan portilla katsoo sormiensa välistä, jos muuta ei ole.

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva, kerrassaan! Ja sitten vielä yhdistettynä tekstiin, niin toimii. Pidän ja paljon!

  VastaaPoista
 5. Tässä sen näkee: kun vähän malttaa, kaikelle tulee aikansa ja paikkansa. Laiskottelu joskus kannattaa ü

  VastaaPoista