maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kesävieraat


Sunnuntai aamuna kun käyskentelin pihamaalla huomioni kiinnittyi outoon ääneen. Se ei ollut liikenteen hurinaa eikä näkyvillä ollut lentokoneitakaan. Ilmasta ääni kuitenkin tuli ja pian huomasin miten sankka mehiläisparvi kierteli pihamaalla. Hetken siinä pöristyään parvi asettui pihan perällä olevaan kuuseen, noin 6m korkeudelle syntyi melko suuri käpymäinen muodostelma. Tuntuivat asettuvan taloksi, kun keko oli kasvanut lisää tähän aamuun mennessä. Kyllähän ne siitä varmaan pian lähtisivät, mutta ajattelin, että joku mehiläishoitaja saattaa kaivata karjaansa.

En minä voi tietää mistä ne ovat tulleet siksi etsin hunajapurkista puhelinnumeron ja pirautin numeroon. Pian sieltä saapuikin mies varusteineen ja pitkien tikkaiden avulla hän kävi houkuttelemassa mehiläisiä puun alla odottavaan pesään. Tarvittiin siinä muovisäkkiäkin, mutta työ kävi joutuisasti. Osa parvesta jäi vielä kuuseen, mutta varmaan viesti kulki loppuporukalle, että hyvä pesäpaikka on puun juurella.

Nyt iltasella puussa ei ole enää mehiläisiä vaan ne ovat löytäneet paremman paikan ja varmaan huomenna mehiläistarhaaja käy noutamassa pesään paikoilleen asettuneen parven.

3 kommenttia:

 1. En mä myöskään ehkä ottais mehiläispesää ihan lähelle asuntoa ja pihaa. :) Aika hyvin sulta toimittu tuo rimpauttelu, itselle ei olis varmaankaan välähtänyt!

  VastaaPoista
 2. Kyllä noita kesävieraita olis hieman säikähtänyt oli niitä niin paljon!Onneksi eivät tainneet olla kovin aggressiivisia??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ystävällistä joukkoa ne olivat. Kolme pistosta talteenottaja kertoi niiltä saaneensa. Se on todella vähän sillähänellä ei ollut paljoakaan suojausta yllään, kun noita karkulaisia puusta avoimin käsin houkutteli.
   Tänä aamuna hän kävi noutamassa mehiläiset pois meidän pihalta.

   Poista