keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Kohtuullista sadetta

Onneksi tuli sade ja ulkotyöt keskeytyivät hetkeksi. Vesikin riittää, sillä meidän vesimittarin mukaan heinäkuussa on satanut jo yli 40 mm ja lisää tulee.

Iso 3300m² omakotitontti antaa paljon kesätöitä. Jo pelkkä nurmikkojen hoito vaatii oman aikansa. Joskus pitää kaataa isoja puita. Olen merkinnyt tämän kesän savottaan kuuluvan 12 puun kaatamisen ja pilkkomisen polttopuuksi. Kaksi kuusta on jo nurin ja silppuan kuusen oksat tehokkaalla murskaavalla silppurilla. Harvoin se on tukkeutunut, mutta tänään märät ja rehevät kuusenhavut täyttivät syöttösuppilon. Terät olisivat kyllä jauhaneet, mutta tavara ei mennytkään enää teriin saakka. Kova homma avata, joten ei pitäisi syöttää tukketyumaa. Nyt annan loppujen märkien kuusenoksien olla kasassa ja kuivua, sitten ne on helpompi silputa.

Isossa pihassa on paljon mukavaa puuhastelua, joten mökille ei juurikaan viitsi lähteä, etenkin kun järvi ja vene on alle ½ kilometrin päässä rannassa.

Hyvä, kun sataa niin saan hyvällä omallatunnolla vähän laiskotella, mutta on se hirveää, jos ilmaston muuttuminen tuo tullessaan jopa 100 mm suuruisia sateita kerralla. Kohtuuteen pitäisi olla kaikessa tyytyväinen. Tämä sadekuuro antoi vain 4mm vettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti