lauantai 7. heinäkuuta 2012

—Lainassa ei tavara parane!

Tuttava pyysi puutarhajyrsintä lainaksi, Annoin sen tietenkin hänelle ja seuraavana päivänä, kun hän toi Honda häkkyrän takaisin siitä oli toinen kytkinvaijeri poikki. Kysyin, miksi näin oli käynyt ja miksi hän ei hankkinut uutta vaijeria tilalle, kun oli kevät ja minäkin olisin tarvinnut tuota laitetta. ”Harrrmitti” niin vietävästi, kun sen uuden vaijerin joutui vielä jostain kaukaa tilaamaan.

Kerran taas lainasin tarvitsevalle moottorisahaa, jonka hän palautti kuten oli sovittu, mutta ketju oli karahtanut muutamankerran naulaan tai kiveen. Terävää siitä ei enää edes viilalla saanut, vaan piti ostaa uusi teräketju.

Toisinaan joku lomalainen on pyytänyt päästä tietokoneelle jotta hän tarkistaisi sähköpostinsa ja maksaisi jonkun laskunkin. Tietysti olen antanut siihen luvan, mutta kun menen itse koneelleni on asetuksia muutettu ja pyyhitty jopa minunkin käyttäjäjälkiäni pois. Usein on ollut puuhaa saada kone taas siihen malliin, kuin se itselläni oli.

Eräs hauska sattuma oli kun lainasin kännykkää kaverille, jotta hän voi soittaa yhden puhelun. Takasin antaessaan vanhan Nokialaisen käyttökieli oli muutettu puolankieleksi. Ei hän sitä takaisin osannut muuttaa, mutta ei se ollut helppo tehtävä minullekaan.

Ystäville lainattuja kirjoja on mennyt sen siliän tien, mutta siinä saatan olla tasapeleissä, sillä on minunkin hyllyssäni joitakin lainaksi saatuja kirjoja. Olisi aika jännää palauttaa vaikka viisi vuotta kaverilta lainassa ollut kirja, mutta en taida kehdata.

Useista epäonnisista esimerkeistä olen oppinut sen, että kun multa pyydetään jotakin laitetta lainaksi, sanon yleensä, tulevani kaatamaan sen puun, tai muokkaan sinun porkkanapalstasi, mutta konettani en luovuta vieraisiin käsiin.

3 kommenttia:

 1. Tuo kaikki on niin totta!Kyllä melkein tietää,kenelle uskaltaa lainata ja kenelle ei!Tuo sinun systeemisi,että menet itse tekemään lienee paras ja varmin.
  Eräs tuttava sanoi laittavansa kirjahyllyyn paperiliuskan kohdalle,josta on kirjan lainannut ja siihen kirjoittaa lainaajan nimen,kirjan nimen ja päivämäärän.Ja hän sanoi jättävänsä sen niin,että näkyy selvästi,jos ko.lainaaja vaikka käy kyläilemässä ja voihan tuota lappua näyttää ja pyytää palautusta ikäänkuin kirjasto konsanaan myöhässäolevia lainoja.Toistaiseksi minulta ei ole kirjasto tarvinnut karhuta palauttamattomia lainoja!
  Ja lainaamiani tavaroita kohtelen ja käsittelen paremmin kuin omiani-niin pitäisi jokaisen tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjastolle annan paljon pisteitä, sillä lainojen vanhenemisesta ei ole vaaraa, koska saan sähköpostiviestin kaikista lainoista viikko ennen eräpäivää. Muutenkin asioin kirjastossa noin kahdesti kuukaudessa, jopa näin kesäaikaan on siellä tullut käytyä.

   Poista
 2. Minulla ei oikein oo semmosia tavaroita, joita joku ehkä tahtois lainata...No, järkkäriä ehkä, mutta ei onnistu! Vanhaa digipokkaria sais, vaan kukaan ei vissiin tahdo.:) Aika ikävää kun ei immeiset tajua laittaa lainaamiaan tavaroita kuntoon, jos ovat särkeneet!

  VastaaPoista