perjantai 13. heinäkuuta 2012

Sateella sienet kasvavat

Kävin eilen illalla rannassa toteamassa, että vene todellakin pitää vettä. Viime päivien sateet olivat täyttäneet sen lähes ääriään myöten. Jos uskomme säätietoja http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288483512422.html, ja miksi emme uskoisi; vettä on tulossa jatkossakin. Viime yönä sademittariin kertyi 16mm, joka on sentään kohtuullinen siihen verrattuna, kun joissakin rankkasateissa on kertynyt noin jopa 50mm tunnin ropauksessa.

Onhan sateesta se hyöty, ettei tarvitse kasvimaalle vettä kantaa, mutta kun ajattelee mitä seurauksia ylimääräisestä vedestä on maataloudelle, niin alkaa hirvittää. Taitavat perunan- ja muidenkin perus elintarvikkeiden hinnat nousta, jos suuresta sademäärästä seuraisi katovuosi. Toivottavasti ei sentään, vaan ilmastonmuutos pysyy kohtuullisena, niin pitää toivoa.

Tuolla rannassa käydessäni poimin ensimmäiset kantarellit. Niistä näyttää nyt tulevan hyvä satovuosi, niin paljon kantarellikasvustoa on aluillaan. Sateinen kesä tietää muutenkin hyvää sienisatoa. Jokohan pitää lähteä etsimään herkkutattejakin.

Linkki: http://www.accuweather.com/en/fi/finland-weather

1 kommentti:

  1. Kunpa joskus edes näkisi oikein runsaan Kantarellikasvuston!Pieniä alkuja vähän jo oli täälläkin päin,mutta nekin varmasti häviävät,kun jään niitä kasvattelemaan!
    Tateista saattaa tulla toukkaisia näin sadekesänä.Kesällä 2010 oli ensimmäinen kesä,jolloin täälläkin oli todella paljon Herkkutatteja ja olivat niin puhtaita,ettei toukan toukkaa.Pakastin silloin niin paljon,että vieläkin on runsaasti jäljellä.Lienevät syömäkelpoisia?En ole oikein "oppinut"kuivaamaan??

    VastaaPoista