lauantai 10. marraskuuta 2012

Tervetuloa tiaiset ja muut pikkulinnut

Kun ensilumi on satanut maahan tulee kummasti mieleen, että pihan talitiaisia ja muitakin pikku tipejä voisi ruokkia. Kaupassa käynnin yhteydessä huomasimme vaimon kanssa edullisia auringonkukan siemeniä 25kg säkki 21,95 eurolla. Semmoinen piti heti kärryyn nostaa, jotta nyt on talviruokaa riittävästi. Sopivia syöttölaitteitakin ja muita lintulautoja oli tarjolla vaikka kuinka, mutta pidin niitä aika arvokkaina. Uskon että meidän tinteille siemenet maistuvat kierrätys automaateista yhtä hyvin, kun noista koreista härpäkkeistä. Viimetalvisiakin lintulautoja on varalla autotallin hyllyssä.

Kotiin tultuamme otin pari vanhaa maitopurkkia joista tein kierrätys syöttöautomaatin ja ripustin ne pihalle. Äkkiä siihen pyrähtikin parvi talitiaisia niitä ihmettelemään ja hyvin toimivat. Aikansa kun roikkuvat, noilla voi sytyttää tulen saunan uuniin ja leikata uudet syöttölaitteet. Voi olla, että vaimon esteettinen silmä ei oikein noista pidä, mutta lupasin ainakin jouluksi leikata uudet ja maalata ne vaikka miten korealla kulta- tai hopeamaalilla.
Nyt odottelen sellaista kaunista aamua, jolloin asennan kameran jalustalle ikkunasta seuraamaan tinttien puuhaa, mutta se saa odottaa vielä vähän talvisempaa säätilaa.


3 kommenttia:

 1. Eikö oravat hajota noita? Kyllä emäntää kantsii pitää hyvällä tuulella ja tartu siihen pensseliin jo nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi hyvinkin olla, että orava repii, mutta vielä ei ole oravat osanneet tulla paikalle. Ehkä orava ei myöskään pääse nähin, koska ne ovat hyvi heiluvaisia ohuen rautalangan jatkona.

   Poista
 2. Tein viime talvena puolenkymmentä eri versiota, joihin ei MUKA orava pääsis...yksikään ei toiminut!! Orava hyppäsi niihin joko maasta käsin tai viereisistä puista, järsi syöntiaukon isommaksi(muovipullo) yms.yms. En toki oravaakaan vihaa ja ruokaa sekin tarvitsee, mutta kun se sitten asettui asumaan välikatolleni ja ruokapaikka oli ihan vieressä.Haluan kuulla, kuinka sinun käy tässä??

  VastaaPoista