perjantai 30. marraskuuta 2012

Tuuli puistattaa

Ei sitä uskoisi miten kylmää tuuli on. Pakkasta on vain 8 astetta, joka ei toki ole paljoa, mutta tuo tuulen viima, joka menee vaatteista läpi ja panee posket punoittamaan. Sitten kun on tuulen suojassa on kuin ei kylmää olisikaan.

Marraskuu vaihtuu huomenissa joulukuuksi, joten talven aika on tullut. Lunta ei maassa ole, kuin valkoinen härmä, jonka senkin tuuli sekoittaa hiekan kanssa harmaaksi mössöksi. On tämäkin silti mukavampaa kuin vesisateen ja kuran lumen kanssa muodostama loska.

Katsoin jonkin Web-kameran kuvasta, ettei ole hyvä ilma eteläisessä osassa Suomen maata, mutta jos nyt säätietoihin on luottamista niin viikonvaihteessa tulee lunta lisää meillekin.

Tuuli nostaa järveen kunnon laineet, liekö sillä vettä viilentävä vaikutus, kun ainakin pintavesi vatkautuu syvempien vesikerrosten kanssa. Olisihan se mukavaa, jos jo joulukuussa saataisiin turvallisesti kantava jääkansi ainakin pienimpiin järviin. Tiedä vaikka menisin kokeilemaan jos jouluahventa saisi pilkillä narratuksi.

2 kommenttia:

  1. Kyllä tässä kuvassa on kaikki mitä alkavan talven merkkeihin tulee.
    Mainio otos näkemyksineen...

    VastaaPoista
  2. Kaunis kuva varjosta valoa kohti. Miksiköhän nuo veneet aina jotenkin kiehtovat mua kuvissa, teidä häntä, mutta jokin erityisviehätys niissä on ;)

    VastaaPoista