sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Jotkut ottavat velkaa velkojensa maksuun


Velkaa on pidetty hyvänä ajan kuluna. Muistan, kun ennen sanottiin, kun pitkästyy, niin pitää ottaa vekseli, niin kolme kuukautta kuluu, kuin huomaamatta. Tarvittaessa saatu velka on hyvä asia, mutta sitä ei pidä ottaa niin paljoa, että siitä syntyisi vaikeasti kannettava taakka. Välimeren alueen valtiot ovat velkaisia ja, velkainen Suomikin rahaliittoon kuuluvana joutuu velkavastuuseen noiden huonommin asioitaan hoitaneiden maiden hupuoinneista. Ei käy kateeksi Olli Rhniä, joka on omastakin mielestään ”Myrskyn silmässä”.

Lainasin eilen kirjastossa käydessäni hänen kirjoittamansa ”Olli Rhen Myrskyn silmässä” nimisen kirjan.

Ei en ole sitä vielä lukenut, en edes kunnolla selannutkaan, mutta on se ihan mielenkiinnon vuoksi luettava. Kreikan ja koko Euroopan tilannetta hän siinä selvittää.

Veloista on jokaisen selvittävä, on sitten otettu mihin hankkeeseen tahansa, vaikka vain syömävelaksi tai muuten vaan. Suomalainen on tunnetusti hyvä velkojen maksaja, joten ei ihme, että Rhniin luotetaan EU:n talous- ja raha-asiain komissaarina. Melkoinen palokuntalainen hänen pitää olla, että saa kaikki, tai ainakin pahimmat kriisipesäkkeet hoidetuksi siedettävään malliin.

On se vain niin että nämä isotkin raha-asiat koskettavat meitä jokaista eurooppalaista, joten toivotaan parasta, pahinta pelkäämättä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti