perjantai 8. helmikuuta 2013

Kurrella on nälkä

 
Kurret ovat vekkuleita veitikoita, mutta en halua syöttää niitä lähellä taloa olevalla tiaisten ym. lintujen syöttöpaikalla. Meillä on linnuille kolme erillistä ohuen langan varassa roikkuvaa syöttölaitetta, joihin on oravien pääsy kielletty. Ne eivät vain oikein noudata minun laatimaani lakia.

Tämäkin kurre miettii hartaasti miten pääsisi käsiksi herkullisiin siemeniin:

—On se niin korkealla, että en pysty siihen tästä hyppäämään, kun siitä ei saa oikein kiinnikään muovista. Taidan sittenkin kiivetä tuota putkea ylös ja pudottaudun tuo syöttölaitteen päälle, näin tämä kurre suunnitteli, kun katselin sitä kameran kanssa ikkunan takana.

Niinpa orava kiipesi ylös ja pudottautui, sai kiinni syöttöautomaatista ja jäi roikkumaan takajalkojen varaan pää alaspäin. Siitä oli helppo napsia siemeniä. Kerran tempun opittuaan orava osaa se taitavasti toistaa.

Oravien syöttö lähellä taloa saa aikaan se, että haluavat valloittaa koko rakennuksen. Ullakon villoissa olisi mukava peuhata ja vaikka rakentaa oravanpesä. Se on kuitenkin niiltä kielletty, mutta on sitä lakia vaikea valvoa, muuten kuin lopettamalla kaikenlainen kestitys talon läheisyydessä.

11 kommenttia:

 1. Ihana kuva. Mitä lie noin innokkaasti katselee?

  VastaaPoista
 2. Viime talvena "taistelin"samaa oravan suunnitelmallisuutta vastaan-heikoin tuloksin! Nyt en ruoki talon lähellä ja silti asuu välikatollani! Mikä avuksi? Tuo orava on kyllä todella laatimassa suunnitelmaa; hyvin olet vanginnut sen ilmeen!

  VastaaPoista
 3. Tänä talvena ei meilläpäin ole oravia näkynyt!

  VastaaPoista
 4. Hieno kuva! Meilläkin on omakohtaisia kokemuksia oravien kekseliäisyydestä.

  VastaaPoista
 5. Kylläpä katseleekin vatsaa hieroskellen. Mainio osuma.

  VastaaPoista
 6. Tämä on aivan ihana kuva kekseliäästä kurresta. Nälkä laittaa hoksottimet liikkeelle. Oravat ovat lempieläimiäni, vaik toki kaikki mainitsemasi ongelmat tunnustankin Savu!

  VastaaPoista
 7. Loisto-otos. Miten onkin kurrella niin nälkäinen katse!

  VastaaPoista
 8. Anovan nälkäinen katse.
  Sinullahan on hyvä proosaruno kuvasta.

  VastaaPoista
 9. Oi tipu käpy suuhun...hauska ilme oravalla.

  VastaaPoista