perjantai 22. helmikuuta 2013

Sattuipas vahinko

Nyt oli se tilanne, että työpöytää piti raivata kaikesta turhasta. Siinä oli joitakin telakoita ja kuulokkeita, latureita ja papereita. Siinä siivotessa oli kortinlukija irronnut USB-kaapelista ja jostain syystä se tipahti kovalle lattialle. En siihen sen kummempaa huomiota kiinnittänyt, tuollainen kevyt muovinen kun se on.

Jonkinlainen yllätys tuli, kun piti sillä lukea kuvia CF-kortilta. Koko kortti ei tunnistautunut tietokoneessa. Irti ottamisen jälkeen ei sitä tuntenut kamerakaan. Kokeilin toistakin korttia ja sama juttu. Luku- ja kirjoituskelvottomiksi muuttuivat molemmat kortit. Ei hyvä, että kortinlukija on rikki, en sitä niinkään sure, mutta meni siinä joitakin kuvia. Ne kortitkaan eivät toimineet.

Sain 2Gt:n kortin formatoitua kamerassa ja sen jälkeen tein saman tuolle 8 gigaiselle. Formatointi onnistui, mutta se formatoitui vain 2 gt:n kokoon.

Millä tai miten saisin palautettua sen alkuperäiseen kapasiteettiin 8 gigaiseksi vai onko sitä nyt käytettävä ¼ alkuperäisestä koosta? Nyt pitää etsiä kaupasta uusi kortinlukija ja varamaan on ostettava myös pari uutta muistikorttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti