sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Helmikuu 2013/2012


 Helmikuu on harmaa kuukausi, mutta ei enää kovinkaan pitkään. Kohta ohenevat pilvet ja aurinko tulee useammin näkyville. Odotamme jo kevättä, parempaa, valoisampaa tulevaisuutta.

Samasta kohteesta otetut kuvat ovat erilaisia, vaikka kuvien oton välissä olisi vain lyhyt hetki. Päivät ja viikot ennen kaikkea vuosi luo suuria muutoksia luonnossa. Erno Paasilinna sanoo aforismisaan, että ”valokuvaajan ammattitauti on sokeus.” Ei hän varmaan tarkoita sentään umpi pimeyttä vaan sitä, ettemme hoksaa läheskään kaikkea sitä mitä kuvaamme.
Kuvan näkeminen, ja sen lukeminen ei ole helppoa, eikä sitä opeteta, kuten meidät on alakansakoulussa opetettu lukemaan. Elämä on oppimista, joten ei pidä jättää tekemättä mitään mihin tuntee motivaatiota, mutta jos ei ole halua ei ole myöskään kykyä omaksua uusia asioita.
Klikkaa tätä tekstiä niin näet n. vuosi sitten ottamani kuvat

Käytä oikein kameraasi K W Gullers 1956
toinen painos

 

2 kommenttia:

  1. Sen lisäksi, että jokainen näkee omalla tavallaan,taitava valokuvaaja voi johdatella meitä näkemään aivan uudella tavalla.

    VastaaPoista
  2. Kerrassaan loistava postaus ja tuo alateksti on ihan faktaa! Jokaisen tulisi saada arvostelematta kuvata omalla tavallaan - vaikkei olisikaan aina niin "oikeaoppista". Tykkään tästä ja tuosta tienristeyksestäsi.

    VastaaPoista