keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Energiatehokasta etsimässä

Huurteen pitkäripainen kotikylmiö on toiminut jo yli 25 vuotta ilman korjauksia. Kylmäainetta on toki välillä kompressoriin lisätty. Nyt kaappi alkaa olla kuitenkin siinä iässä, että se on päätetty vaihtaa nykyaikaisempaan tekniikkaan. Tilan leveys on 120 cm, joten ilmeisesti hankittavaksi tulee erilliset korkeat pakastin- ja jääkaappi rinnakkain. Joitakin testejä olen vilkuillut, mutta tuskin niillä suuria eroja on jos energiatehokkuus merkki on vähintäänkin A++. Kotimaista tietenkin pitäisi suosia, mutta onko suomalainen merkki nykyään tehty Suomessa?
Vakava vaihtoehto on valita saksalainen merkki, joka on ainakin myyjän kertoman mukaan myös valmistettu Saksassa. Bosch tuotemerkkiä on ajateltu, mutta toinen vaihtoehto olisi Siemens. Tosin nämä taitavat erota toisistaan vain hinnan osalta.

Jos teistä jollakin on kokemuksia tai muuten vankkoja mielipiteitä niin opastakaa meikäläistä kommentoimalla, sillä ei sillä kaupanteolla mikään tulenpalava kiire ole, koska vielä tuo Huurre hyrrää ja kaljatkin säilyvät kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti