lauantai 2. maaliskuuta 2013

Muutos jatkuu


Kaksikymmentä vuotta sitten pidettiin S-VHS videota laadukkaana eikä oikein paremmasta osattu, kuin uneksia. Silloinen kasetti oli kooltaan todella iso ja VHS kamera oli lähes kolme kiloinen. Nykyisin kamerat ovat pieniä ja tallennus SD kortille ei tarvitse läheskään samaa akkutehoa, kuin silloin aikanaan. Hyvälaatuista videokuvaa mahtuu yhdelle 16GT:n kortille paljon enemmän kuin kolmen tunnin VHS kasetille.

Ei ole tietoakaan mihin kehitys jatkuu. Ainakin se on selvää, että jokainen uusi kameramalli sisältää uusia, jopa yllättäviä ominaisuuksia edelliseen verrattuna.

Kortin kyljessä numero 16

8 kommenttia:

 1. Niin, kehitys kehittyy, vaan ei aina välttämättä parempaan päin. Tuntuu, että kehittelyä tehdään joskus joissakin asioissa vain tekemisen vuoksi, että saadaan muutosta. Niinkuin nyt vaikka toimivat nettisivut uudistetaan hankalammiksi ja epäkäytännöllisemmiksi.

  VastaaPoista
 2. koko on ainakin tallennusvälineissä pienentynyt

  VastaaPoista
 3. Jotkut noista vanhoista laitteista olivat hyvin, mutta pieni koko on todellakin etu. Tietkoneeni vanhin ulkoinen muistikin on iso ja raskas kuin tiiliskivi.:)

  VastaaPoista
 4. NO tonon ainakin sopii tuplasti enemmän kuin jononkin mihin menee tosta puolet.

  VastaaPoista
 5. Todella hyvä kontrasti kuvassa. Juuri päivällä katsottiin elokuvaa jossa poika kuunteli mp3-soittimen edeltäjää eli korvalappustereoita. C-kasetille mahtui parhaimmillaankin 90 min!

  VastaaPoista
 6. Niinpä. Pieneen tilaan mahtuu paljon tietoa. Mietipä, millaisia olivat alkuaikojen tietokoneet. Huoneen kokoisia... ja nyt tietokone mahtuu älypuhelimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta on!
   Itse aloitin Vic 20 ja senjälkeen Commodore 64, josta siirryin CP/M käyttäjärjestelmään ja vasta sitten MS Dos vei mukanaan. Paljon on tapahtunut niin tietokoneissa kuin valo- ja videokuvauksessakin, eikä kehitys koskaan pysähdy, jos vain haluaa pysyä kehityksen kelkassa.

   Poista