keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Valitse naru tarpeen mukaan

Vastaus ......ru haasteeseen!
Pokasahan selkänaru on manillasta valmistettu
Pelastusrenkaassa käytetään ohutta,
mutta kestävää narua
Naru on ikivanha keksintö, jota voidaan valmistaa erilaisista raaka-aineista. Nykyisin narut tehdään varmaan etupäässä muoveista ym. keinokuiduista. Entisaikoina niitä punottiin eläinten jouhista ja karvoista. Hamppu ja manilla ovat perinteisiä kuituja narujen ja köysien tekoon.  Narua käytetään pääasiassa sitomiseen ja se on köyttä ohuempaa. Kalastuksessa tarvitaan naruja ja lähes joka huushollissa on jotakin narua kaapissa mahdollista tarvetta varten.
Vahva naru

Pula-aikaan paperinarun käyttö oli yleistä, mutta sitä saa ainakin askartelukaupoista nykyäänkin. Manillanaru on lähes kaikille tuttu. Pyykkinarua tarvitaan mutta erilaiset sähköiset kuivausrummut ym. ovat korvanneet pyykkinarua. Lippua ei ilman narua saa tankoon ja pelastusrenkaassa pitää olla naru.

Pakettinarua ei nykyisin juuri tarvita, koska liimat ja teipit ovat sen korvanneet paketoinnissa. Ilman erilaisia naruja on kuitenkin vaikea tulla toimeen. Eräs narun erikoisimmista käyttötarkoituksista on näin amatöörivalokuvaajalla narujalusta, jolla voi vakauttaa kameraa pidempiä valotusaikoja käytettäessä.

LISÄYS klo 14: Joitakin narujalusta ohjeita löytyy googlettamalla. Tässä yksi sellainen:
http://www.instructables.com/id/ERUNUN3F0ZSTF0W/?ALLSTEPS 

3 kommenttia:

 1. Onpa siinä siisti pokasaha! Ei oo käytössä rähjääntynyt.
  Narujalustasta en ole kuullutkaan...

  VastaaPoista
 2. Narulle on monta käyttöä. Kaunis tuo pokasaha.

  VastaaPoista
 3. Vanha kunnon pokasaha ja tulipa tietoa naruistakin:).

  VastaaPoista