maanantai 11. maaliskuuta 2013

Viikonvaihteen Kuva- ja Kameramessut

Lähden harvoin minnekään matkalle ilman kameraa, mutta nyt sen päätöksen tein. Kävin katsomassa Helsingissä Kuva- Ja Kameramessut. Paljon siellä olikin nähtävää ja katsottavaa, mutta ei juuri nyt minulle mitään tarpeellista ostettavaa. Asia jota kovasti harkitsen, on seuraavan kameran valinta. Merkin valinta on tehty jo vuosikymmenet sitten, mutta onko seuraava kamera edelleen DX tai kenties FX kennolla. Kuvan laatuero ei ole juurikaan harrastajalle merkittävän suuri, sillä pikkukennoisellakin saa hyviä kuvia, mutta toistaiseksi kameranvaihto saa olla päättämättä, koska uutuusmallit kehittyvät juuri nyt todella nopeasti.

Miten kuvia katsotaan, pitääkö ne tulostaa kotona suureen kokoon, vai teettää kuvat kirjoiksi? Tai katsoa niitä tabletilla, kuvakehyksestä tai television ruudulta. Ehkä jopa näitä kaikkia mahdollisuuksia on hyvä käyttää.

Valokuvauksen harrastajalle on tarjolla paljon tietoa kirjoissa, lehdissä ja erikoiskoulutuksena. Matti Sulantoa jututin pitkään hänen kurssiensa tiimoilta. Kiinnostavaa olisi käydä vaikka kesällä Saarenmaalla ja samalla osallistua jollekin kuvaajien kurssille. Saas nähdä saanko itseni sellaiselle, tai jollekin kotimaan kurssimatkalle lähtemään.

Mielenkiintoista oli katsella myös kuvia vanhoista historiallisista, mutta tutuista kameramalleista, samalla kun kaikkialla näki miten uudet kamerat ja valokuvaus kehittyvät teknisesti jättiharppauksin.

Tamperelaispoikien Kameratori näytti tekevän kovasti kauppaa käytetyistä kameroista. Itsekin pääsin yhden kamerakaupan kummiksi. En voinut olla suosittamatta ostajaa päättämään noin 8000 kuvaa otetun rungon ja 18-200 mm vakaajallisen objektiivin ostamista.

Kokonaisuudessaan päivä oli mieleenpainuva, ideoita ja ajatuksia herättävä messumatka. Aikaa kului osastolla yli 6 tuntia, eikä se käynyt pitkäksi. Kaikki muut samalla lipulla tarjolla olleet messut jäivät kokonaan näkemättä.

1 kommentti:

 1. Kyllä se on mahotonta tuon valokuvauksen tiimoislta kun aattelen.
  Melkein joka viikko pukkaa uutta laitetta. Aina vain parempia...?
  Voin kyllä kokemuksesta sanoa - niiden perässä on aivan turhaa juosta.
  Kattelin tuossa kuvasarjaani *akvaario*.
  Sen olen kuvannut ensimmäisellä digillä - Canonin Pokkarilla G3...
  Kymmenen vuotta sitten - edelleen iskussa.
  Taidankin pistää sen huomiseen blogiini...!
  Harrastellaan 'jäitä-hatussa'...

  VastaaPoista