keskiviikko 17. kesäkuuta 2015

Riippuva puutarha

Kävelin tänään katsomassa, jos puutarhamyymässä olisi edullisia kukka amppeleita. Kyllä minä vähän pettynyt olin kun hinta oli 13,50 ja jotkut siitäkin kalliimpia. En ostanut!

Kuljin sitten Kankaan tehdasalueen taitse Torujokilaakson luontopolulle ja siinä matkalla ihmettelin, kun jo kauas näkyi kirjavana loistava verkkoaidanpätkä. Siinä oli auki leikattu pullo poikineen. Pullot oli maalattu koreaksi ja niihin on istutettu, joihinkin ehkä kylvetty, jotakin lamoavaa kasvullisuutta. Hyvä ja hauska idea. Mitenkähän kasvit noissa sitten viihtyvät, kun multamäärä on aika pieni. On niitä varmaan kasteltava, sillä eihän nyt sentään voi olettaa, että pelkkä sadevesi ne kastelisi. Vaikuttaa työläältä, kun osa noista pulloista on aika korkeallakin.

Luontopolkua kävellessä mietin, jos tuommoista voisi soveltaa omassa pihassa. Miksi ei voisi, jos saisi vaimon siihen suostumaan? Saattaisi löytyä joku pullo ja muita muovitörppöjä. Olisi siinä naapurillakin kummastelemista, jos vaikka koivun ala oksiin virittelisi. Pitäisi sitten ostaa, joitakin taimia, tai saattaa niitä olla ihan itselläkin. Tuskin noin räikeillä väreillä maalaisin, mutta joku himmeä vihreä askartelumaali saattaa olla sekin valmiina autotallissa.

Tuumasta toimeen kuuluu, vanha sanonta. Nyt sitten vain hakemaan niitä kannuja, sillä onhan sitä hassumpaakin tullut kokeiltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti