torstai 11. kesäkuuta 2015

Siperian tee


Kannattaa katsoa googlella mitä tuolla ”Siperian tee” hakusanalla löytyy. Tietysti pitää säilyttää järki, eikä mahdoton voi olla totta, mutta on tuo tee kuitenkin aika ihmeellinen juoma. Vaikka pidän itseäni yrttien harrastajana ”hortoilijana”, tämä on minullekin uutta. Siperian tee ainekseksi pitäisi kerätä edellisvuoden nahistuneet, kuivat lehdet. Meillä ne on viety keväällä kompostiin, joten nyt sellaisia ei ole. Tuoretta lehteä on paljon.
 
Lainaus:…
Mikäli silti haluat fermentoida tuoreita lehtiä, se käy rikkomalla pestyjen lehtien lehtien solurakenne: silppuamalla, kaulimalla, hankaamalla, höyrystämällä jne. Sitten sullot lasipurkin tai ämpärin täyteen nuhjuttuja lehtiä, suljet kannen ja laitat purkin aurinkoon. Kun lehdet ovat muuttuneet täysin ruskeiksi ja haju on miellyttävä, kuivaa lehdet levittämällä ne tasaiselle alustalle.
 Näin olen tehnyt kokeeksi ja olen tuota teetä juonut kokeeksi. Sen pitäisi alentaa jopa verenpainetta ja parantaa ihoa. Näitä tietoja voi katsoa noista google-tuloksista.

Koska maailmassa on paljon ihmeellistä, on tällaistakin mahdollista kokeilla.
http://tuumasta-toimeen.blogspot.fi/2013/…/siperian-tee.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti