torstai 17. syyskuuta 2015

Hallitus ajaa meidän kaikkien etua

Pääministeri puhui eilen illalla televisiossa kansalle järkeä, mutta menikö se kaikille perille? Ei varmaankaan, sillä kaikki eivät vain halua hyväksyä ns. pakkoa. Puhe oli kaavamaisesti rakennettu, niin kuin insinööri vain voi tehdä jonkun laitteen rakennussuunnitelman, joka kaavamaisesti on helppo toteuttaa.

Varmaan tiedämme mitä Suomessa tapahtuu kun velkaannumme lisää 1 milj. €/h. Siitä seuraa kova saneeraus ellei peräti konkurssi, kuten Kreikassa on uhkana. Kestämätön tilanne on pakko korjata.
Jokainen kansalainen hyötyy siitä, että velkaantuminen pysähtyy ja lastenlapsillemme jää vähemmän velkaa lyhennettäväksi isovanhempien luomasta taakasta. Meidän on ajateltava miten suuri hyöty syntyy toimivasta maltillisesta yhteiskuntasopimuksesta.

Emme kaiketi halua suistaa maata vararikkoon, sillä kansalaisen panos on sittenkin pieni lopulliseen hyötyyn verrattuna. Tuntipalkka saa vaikka laskea, sillä vuosiansion taso säilytetään

Tarjolla on hyviä ja vähemmän hyviä vaihtoehtoja, mutta tarvitaan työmarkkinoiden ja hallituksen yhteinen "kauppasopimus", jossa kaikki voittavat. Kuka ei haluaisi sellaista tulevaisuussopimusta? Lomarahojen poisto ei paljoa vaikuta kotimaiseen ostovoimaan, sillä suuri osa lomarahoista viedään maailman matkoihin, eli pois kotimaasta. Lomarahaleikkaus on myös tasapuolinen, koska suuripalkkainen maksaa enemmän yhteiseen pottiin. Hallitus haluaa toimia meidän kaikkien parhaaksi, siten että mahdollisimman pienellä uhrauksella saamme Suomelle suuren hyödyn.

1 kommentti:

  1. Totta kaikki tuo! Ja miten Suomessa ihmeteltiin,. kun kreikkalaiset eivät halunneet suostua samoihin toimenpiteisiin ja nyt ei huomata, että samanlaisia vastarannankiiskejä ollaan itsekin!! Pitäis osata katsoa vähän kauemmas kuin oman nokan eteen!

    VastaaPoista