tiistai 8. syyskuuta 2015

Syyskuussa ovat mättäät punaisia


Syyskuu on nyt aurinkoinen ja kaunis. Metsissä on puolukkaa vaikka kuinka ja maahan saapuu pakolaisia. Me Suomalaiset olemme melko laiskoja marjastamaan, sillä tänäänkin metsässä ollessani en siellä muita marjastajia nähnyt. Jotenkin tuntuu kummalliselta, kun Suomeen tuodaan marjanpoimijoita.
Nyt on vastaanottokeskuksissa varmaankin paljon ihmisiä, jotka voisivat kerätä suomalaisesta metsästä vitamiinirikasta ruokaa. Olettaisi että vaikean ja pitkän matkan rasitukset häipyisivät aurinkoisessa metsässä, josta nyt saa sangollisen punaista puolukkaa hyvinkin vajaassa tunnissa.

12 kommenttia:

 1. Superfoodia valmiina poimittavaksi!

  VastaaPoista
 2. Puolukanpoiminta on mielekästä hommaa. Metsään olen taas menossa ja muutama ämpärillinen on jo plakkarissakin puolukkaa ja mustikkaa kymmneniä ämpärillisiä tänäkin vuonna.

  VastaaPoista
 3. Kyllä! Riittäisi sieltä poimittavaa ja verotonta tuloa vaikka kuinka monelle, mutta taitaa olla liian rankkaa puuhaa monille...
  Kutsuvannäköiset puolukkamättäät.:)

  VastaaPoista
 4. Mikä puolukkapaikka. Nyt vaan kaikki nyppimään. Sekä koti- että ulkomaiset.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
 5. Jaa, kyllähän sitä marjoja keräisi, vaan kun asustaa muuttovoittona ns. vieraalla paikkakunnalla, niin ne marjapaikat ovat vieläkin kadoksissa ja syntyperäiset eivät niitä tietty paljasta. Kyllä mä ne apajat tiedän 740 km:n päässä syntymäseudulla. Toisekseen kun on palkkatyössä arkipäivät, niin ne keruupäivät voisi ajoittua vain viikonloppuun. Silloinkin tulee vähän kiirus kun ne kotityöt painaa päälle, mitä ei viikolla ehdi. :)

  VastaaPoista
 6. Onpas runsas puolukkametsä! :)

  VastaaPoista
 7. Totta, vitamiinit pitäisi kerätä talteen talvea varten!

  VastaaPoista
 8. Onpa paljon puolukoita tänä syksynä!

  VastaaPoista
 9. Puolukkaa on todella paljon! Ämpärillisen raapaisee poimurilla hetkessä! Ei kaikki viitsi ja monet eivät pääse metsään syystä tai toisesta!

  VastaaPoista
 10. Pitänee minunkin piipahtaa metsässä ... Jos vaikka löytäis puolukoita ;)

  VastaaPoista