keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Makunsa kullakin

Jättibalsami

— Makeisvero poistuu vuoden 2017 alusta. Hallitus poistaa makeisveron, koska se on EU:n mukaan epätasa-arvoinen. Verotus suosii kotimaisia makeisia, kun samankaltaisista ulkomaisista tuotteista peritään veron lisäksi tulli.
Lähde: YLE
...
Turhaa kikkailua tuokin, joskin se on EU:n sanelema juttu. Makeisvero ei juuri mitään vaikuta niin vähän niitä tulee ostettua. Pikemmin olisi voinut sitä korottaa, kuten alkoholi ja tupakkaveroakin. Tuollaiset haitalliset tuotteet, voisi poistaa kokonaan kaupoista ja niitä tarvitsevat voivat sitten harjoittaa salakuljetusta, kunnes joutuvat rikollisina kiven sisään. Sielläpä raitistuisivat.

Suomi on vaikeuksissa ja sen hallitus, kuin löysässä hirressä. Tuntuu, että nyt pitäisi, ainakin kohta hallituksen luovuttaa ja päästää viisas oppositio ja työmarkkinajärjestöt vallankahvaan. Mitähän siitäkin seuraisi oppositio?

Tällainen epäsopu ei kuitenkaan voi kauaa jatkua, vaan oppositiolle pitäisi antaa vallan vapaat kädet. Tuo pakolaisasiakin on sellainen, että oppositio saisi sen yksituumaisesti ratkaista.

Telkkarissa oli muuten hyvä dokumenttielokuva, joka kertoi Ylöjärvellä asuvien maahanmuuttajien kotoutumisesta. Kymmen Suomessa asutun vuoden jälkeen oli edelleen aika vaikeata. Suomenkielen oppiminen ja kulttuurieroihin sopeutuminen ei ole helppoa asia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti