torstai 3. syyskuuta 2015

Mielipiteet muuttuvat

"Mitään ei voi muuttaa, ellei ensin hyväksy sitä." -Carl Jung

Tämä Jungin lause on lohdullinen, sillä sen mukaan voimme "kääntää takkia" muuttaa omaa sanomaansa, jostakin vanhasta mielipiteestään. Usein politiikassa syytetään joitakin "takinkääntäjiksi", jos vaikka hallitus muuttaa kantaansa siitä mitä on sovittu hallitusneuvotteluissa. Eikö se olisi hölmöä, jos hallitus puskisi päätä seinään, vaikka ympäristö olisi muuttunut.
Nyt tuo pakolaisten vastaanotto on asia, jossa mielipiteet vanhentuvat nopeasti. Pakolaisia on äärettömän paljon ja jonnekin ne ihmiset on saava sijoitettua Eurooppaan ja myös Suomeen. Jotkut Suomen kunnat tekevät kielteisiä vastaanottopäätöksiä, mutta monien on ilmeinen pakko "kääntää takkia" ja perustaa vastaanottokeskuksia.
Pakolaisuus on suuri ongelma, joka ei varmaan vähene, ei edes sitten kun sotaiset maat saavat rauhatilan aikaan. On myös luonnontilasta johtuvia pakolaisuuden syitä, kun väestö kasvaa ja puhtaasta vedestä ja jopa ruuasta tulee entistä rajallisempaa. Mihin kehitys johtaa pitkän ajan kuluessa, sitä varmaan viisaat ennakoivat, mutta kuka sen tietää mitä tulevaisuus tuo tullessaan?

Onneksi voimme muuttaa monia asioita, kunhan vain ymmärrämme ne syyt jotka muutostarpeeseen johtavat. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti