tiistai 8. helmikuuta 2011

ATK-oppaita


Minä pidän erilaisia käyttöohjeita ja ohjekirjoja tarpeellisena kirjallisuuden lajina. Taakse jäänyt 1990 luku oli tietotekniikan yleistymisen vuosikymmen ja silloin julkaistiin paljon alan kirjallisuutta. Suuren osan, etenkin Petteri Järvisen kirjoista hankin, muita kahlasin lävitse lainaamalla kirjastosta. Omassa hyllyssä on yllättävän paljon, nyt jo vanhaa tietoa. Kun asia tuli esiin näin tiistai haasteena, otankin muutaman vanhan kirjan lähempään tarkasteluun. Ei näitä kirjoja viitsi paperinkeräykseen laittaa, olivat silloinkin aika arvokkaita, ainakin antamansa tiedon suhteen.  


8 kommenttia:

 1. Itselläni ei koskaan ollut käyttöohjeita vaan tietokoneen käyttö tuli opeteltua kantapäänkautta, mutta kylläpä tuli usein mokailtuakin ja usein joutui koko käyttöjärjestelmän ajamaan puhtaalta pöydältä, sen verran sekaisin sen rakkineen aina sai:)

  VastaaPoista
 2. Minäkin luin noita Petteri Järvisen oppaita ja taitaa niitä jossakin vielä muutama ollakin.
  En vieläkään osaa kai kuin kirjoittaa kuten kirjoituskoneella, mutta sekin taito on tärkeä - eniten olen tarvinnutkin konetta kirjoittamiseen ja nyt eläkkeellä vähän hömpöttämiseenkin eli blogittamiseen ja tietysti skypettämiseen.

  VastaaPoista
 3. Itelläkin voi joku tollanen olla, mutta lienee jäänyt lukematta.

  VastaaPoista
 4. Sama täällä muuttaessani jouduin kasapäin heittämään kalliita pc-oppaita ja ah niin huippumodernista pc-tekniikasta kertovatarvokkaat lehdet paperikeräykseen...

  VastaaPoista
 5. Koneiden mukana tulleet oppaat on kyllä tallessa minullakin, mutta itse en juurikaan ole ohjekirjoja tältä alalta ostanut. Lukematta jäisivät varmaan, vaikka olisinkin. Olen kyllä periaatteessa ohjekirjojen kannattaja ja patistan monesti muitakin niitä lukemaan, ettei joka pientä asiaa tarvitsisi itse selittää puhelimessa tai käydä paikan päällä opastamassa. Toisaalta, se on kai ystävien "oikeus" kysellä kaikkien yhteiseltä tukihenkilöltä. ;D

  VastaaPoista
 6. Oispa ollut tuo tieto silloin käytettävissä.

  VastaaPoista
 7. Ei minullakaan ohjekirjoja ole ollu, taidan olla liian laiska niitä lukemaan ja jotenkin opinkin parhaiten omista virheistäni:-).
  Arvokasta tietoa noissa kuitenkin taatusti on ollut ja harmi että tieto vanhenee.

  VastaaPoista
 8. Oi että, olisikohan laatikossa vielä win95:n ohjekirja.

  VastaaPoista