sunnuntai 6. helmikuuta 2011

Usein onglma saa onnellisen lopun


Mediayhteiskunnassa olemme jatkuvasti tietotulvan vaikutuksessa. Uutisotsikot hyppivät silmille ja mainontaa on kaikkialla. Pystyykö oma alitajunta seulomaan terveesti kaiken tuon tiedon jota vastaanotan?

Miten se muuten olisi seulottava, en tiedä. Vaalitkin ovat tulossa ja gallupit pyrkivät ilmeisesti tekemään varsinaisesta äänestyksestä turhan toimenpiteen. Mitä jos kansa pyrkiikin ajattelemaan omilla aivoillaan ja saattaa näyttää vaalipäivänä häränpyllyä mokomille horoskoopeille. Voi olla että vaalituloksen ennakointi on ihan turhaa ajankulua. Tärkeää mielestäni olisi, että siellä eduskunnassa olisi sellaisia kunnon kansalaisia, jotka kuuntelevat turuilla ja toreilla ja sitten toimivat valtion ja kansan yhteistä hyvää edistäen.

Saattaa kuitenkin olla, että usealla tuolilla istuva ihminen ei huomaakaan, miten kiittäessään toisaalle pyllistää toisaalle. Ei sitä varmaan ihan objektiivista ratkaisua voi kukaan tehdä, kuten nyt tuossa possu rokotteessakin kävi. Kaikille ei voi olla mieliksi. Harmi oli, ettei rokote sopinut aivan jokaiselle ja nyt jotkut lapset kärsivät ilman pienintäkään omaa syytään.

Jokainen meistä joutuu tekemään jatkuvasti omassa arkisessa elämässään valintoja, joiden oikeellisuudesta ei ole mitään fakta tietoa. Harmittavaa on, kun huomaa valinneensa väärin, on vain toivottava, että suurin osa ratkaisuista osuisi nappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti