perjantai 11. helmikuuta 2011

Optimisti toivoo aina

— Irwin lauloi Wexi Salmen sanoin, miten paremmaksi kaikki muuttuu, mutta hyväksi ei milloinkaan. On kuitenkin hyvä, että odotamme hyvää muutosta tapahtuvaksi. Mikähän se olisi se todellinen hyvän päätepiste, paratiisi? Ehkä se on juuri se paratiisi, johon jotkut idän uskonnolliset marttyyrit päätyvät tehdessään pahan terroriteon. On ehkä hyvä, kun siitä ei ole kukaan meille faktoja kertomassa.

Muistan työelämästä Simo nimisen hyvän asiakkaan, jolle soitin ainakin kerran viikossa. Jos kysyin häneltä kuulumisia, sai takuuvarmasti aina saman vastauksen: ”Sama kurjuus jatkuu, mutta kai tästä selvitään.” Hyvin Simo selvisi kaikesta ainakin minun mielestäni, tosin oli hänellä myös ongelmia, ainakin naissuhteissa.

Tukinajossa Eetu (hevonen) s.1945 ja Erkki s.1915
Kuva otettu v. 1959
Viisikymmenluvun lopulla rankoja ajettiin metsästä vielä suomenhevosen voimin. Tuolta ajalta muistuu mieleeni tapaus, kun naapurin miehen hevonen veti polttopuukuormaa metsässä, ja teki hangessa äkkikäännöksen, jolloin aisa katkesi ja kuorma jäi siihen. Harmissaan oleva mies otti karvareuhkan päästään ja sotki sen syvälle hankeen todeten hevoselle —P...e! minkä teit? Purkautua piti, mutta taisi olla ukossa enemmän vikaa ja vihaa itseensä, kuin kuormaa kiskoneeseen polleen. Puukuorma jäi siihen kunnes oli uusi sivuaisa vaihdettu tilalle. Varmaan sitä kuormaa piti keventää, jotta jäinen lavetti taas nytkähti liikkeelle.

Yleensä vaikeistakin asioista selvitään, koska niin päätämme, eikä tapahtunutta kurjuutta pidä jäädä pitkään harmittelemaan. Oma mieli olisi kyettävä rentouttamaan ja hyväksyttävä asia niin alitajunta alkaa työstää ratkaisuja taas uusiin arkisiin ongelmiin.

6 kommenttia:

 1. Eihän tästä maailmasta mitään tulisi, jos kaikki olisivat aina tyytyväisiä. Elämä möllöttäisi paikoillaan, mitään kehitystä ei tapahtuisi, Paavi on tämän maailman paras kehityksen tulppa.

  VastaaPoista
 2. Sinne se sotkeutui karvalakin mukana lumihankeen se pettymys. Ja sitten taas menoksi. Näin on parasta edelleenkin, paras tuupata pettymykset onnen tieltä.

  VastaaPoista
 3. tammikuu44
  Joskus tuntuu, ettei olla mihinkään tyytyviä. Omaan vaimoaan ja itseään kun rakastaa, niin selviää aika pitkälle!

  VastaaPoista
 4. "arleena"
  Vihan tunne on pyrittävä ja pystyttävä purkamaan johonkin, josta ei ole muille haittaa!

  VastaaPoista
 5. Voi sentään, karvareuhkaparka. Ensin se on otettu pois pupujussin selästä aj sitten vielä hankeen sotketaan. Ja hevonen hihittää päälle miehen kiukkua :)

  VastaaPoista
 6. Sanoivat asentajat autokorjaamolla, että "auto on siitä hyvä, että sitä voi huononmpikin mies rääkätä". Hevosmiehet eivät hevosiaan rääkänneet, paitsi sanallisesti, niinkuin tässäkin.
  Mitäs optimisti tekee, kun kuorma on kaatunut? Saman kai, kuin pessimistikin, uuden lastauksen. Mutta ehkä iloisemmalla mielellä.

  VastaaPoista