sunnuntai 20. helmikuuta 2011

"Tiedätkö mitä kaikkea suuhusi panet?"

Se taisi olla joku telkkariohjelma, jossa keskusteltiin mm. ruotsalaisen Mats-Eric Nilssonin ruoka-aiheisista kirjoista. Ilmeisesti suomalaisia ruoka kiinnostaa, koska kirja piti varata kirjastosta ennen kuin sen sai. Tämä vanhemman hänen kirjoistaan sain aika pian, mutta uudempaa ”Aitoa ruokaa” kirjaa on odotettava pidempään, sillä varausjonossa oli yli 30 odottamassa ennen minua.

Ajattelemisen aihetta tämäkin kirja antoi. Ehkä eniten minuun vaikutti väittämä siitä, että elektroniikkaa ostaessamme tutkimme laitteiden teknisiä tietoja tarkemmin, kuin syömämme ruuan tuoteselostetta. Kun sitten ryhdyin tuota asiaa miettimään niin varmaan se on juuri niin, vaikka toisaalta tunnen aika hyvin käyttämämme ruoka-aineet. Tiedoissa on aina uutta opittavaa ja uskon kirjan vaikuttaneen tuleviin valintoihin.

Meidän perheessa ostetaan valtaosan ruuasta perus raaka-aineina, joista vaimon kanssa kokkailemme. Joitakin muutoksia ruokatottumuksiin on nyt päätetty tehdä tämän kirjan antamien tietojen pohjalta.

Syödään yhdessä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti