tiistai 3. tammikuuta 2012

Iloista vuoden jatkoa kaikille

Vuoden vaihde on jäänyt taakse, vaikka se olikin melkoista vilskettä helskettä ja tohinaa. Monille suomalaisille aiheutti myrsky paljon harmia, mutta onneksi meidän perhe ei siitä sanottavasti kärsinyt. Sähkö on ilmeisesti ollut poisissa jonkin aikaa, mutta kun ei talossa ole ollut kukaan kotona ei siitä ole tarkkaa tietoa. Pakasteilla ei ainakaan ole hätää ja jääkaappi jäi aika tyhjäksi kun ennen Joulua lähdimme. Tontin rajalta on kaatunut naapurin kuusi, joten se on selkeä merkki myrskystä.

Uudenvuoden lupaukset jäivät tekemättä ihan tarkoituksella, mutta entisiä lupauksia voi pitää edelleen voimassa. Joulukuun aikana ostamiamme teknisiä laitteita tässä optetellaan, eli ns. otetaan haltuun. Käyttöohjeet ovat tärkein kirja, joka on ollutkin nyt ahkerassa käytössä. Toki ehdin lukea Rosa Liksomin Hytti numero 6, palkitun kirjan. Mukava ja helppolukuinen ja jotenkin mieleen tulee ne käynnit jotka olen työaikaa käynyt naapurimaassa. Minusta tuntuu, että ei tarvitse odottaa kovinkaan pitkään, kun joku tekee tuosta kirjasta elokuvan. —Saa nähdä.

Tiedotusvälineitä katsellessa, kuunnellessa ja lukiessa saa vaikutuksen, että Suomessa on menossa pessimistinen kausi. Ilmastonmuutos, euron kriisi, talousvaje, jopa sitä epäillään, että me valitsemme väärän presidentin jne. Pidä tässä nyt sitten lippu korkealla katso valoisasti tulevaisuuteen, ei se ole helppoa. Paljon helpompaa olisi jos yksissä tuumissa tekisimme koko kansan kannalta vain oikeita päätöksiä.

Positiivinen asia on ainakin se, että kurainen maaa on taas valkeana ja saimme tehdä vuoden ensimmäisen lumikolauksen. Toivottavasti tästä alkaa sellainen perinteinen talvi, kun maas on hanki ja järvet jäässä.

2 kommenttia:

 1. Kiitos samoin sinulle Hyvää uutta vuotta 2012..Täällä kanssa myrsky on riepotellunna,sähköt on ollunna pitkään poikki jostain päin.:(..Luvattiin lisäää myrskyä suomeen,voi sentään.:(.Mukavaa Keskiviikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 2. Hyvää tätä vuotta Sinullekin!
  Reilut kaksi vuorokautta olin ilman sähköä!Onneksi on puulämmitys,rantasauna ja ulkohuussi,eikä järvi ollut niin jäässä etteikö vettä saanut pienellä vaivalla.Otsalamppu on todella kätevä,mutta kolme iltaa sen valolla luettuani sain pään ja silmät kipeiksi!
  Kyllä nykyinen yhteiskunta on heti todella "haavoittuva",kun sähköt menee pois päältä.
  Veljen aggregaatti pelasti kaksi arkkupakastintani sulamasta.Eniten olis harmittanut kaikkien marjojen,sienten ja jouluksi varattujen ruokien ja leivonnaisten sulaminen.
  Nytkin myrskyä tiedossa-olen jo vähän varautunut...

  VastaaPoista