lauantai 7. tammikuuta 2012

Oppiminen on haaste

Aamun aikana tulostin paperille osan Pinnacle 15 editointiohjelman käyttöohjetta. Siinä on kaikkiaan noin 500 sivua. Olen tulostanut vain osan eli ”Levyvalikot ja Elokuvaksi tekeminen” osiot. Vaatimattomat 200 sivua näistä aiheista. Ehkä kaikki ei olisi tarpeen, mutta nyt on tietoa kätevästi paperillakin.

Nyt aloitan ohjelman harjoittelun, jonka vien myös päätökseen. Ei se ole ihan hienouksineen pikkuasia, mutta jos sitä ei osaa, on pihalla koko video hommasta. Miksi kuvaisin laadukasta videomateriaalia, jos sitä en pysty myös tuomaan ainakin itseäni tyydyttävästi yleisön nähtäville? Eläkeläisellä ei ole muuta kuin aikaa, siksi minä pyrin oppimaan uusia asioita. Toisinaan hermostun, kun haluaisin saada jotakin nopeasti valmiiksi, mutta kun en osaa!


—Äkkiä ja paljon, on mahdottomuus, johon moni törmää työelämässä. Esimiehet odottavat nopeita tuloksia. Äkkiä, ei saa aikaan juuri muuta, kuin vahinkoa, se on totuus, jonka monet, minä mukaan lukien olen joutunut oppimaan kantapään kautta. Toivottavasti, joskus tämän fraasin oppii myös muistamaan, vaikka unissaan.

2 kommenttia:

  1. Kauhistus!500 sivua käyttöohjeita!Minulta menis sisu kaulaan niinsanotusti!Kärsimättömyys tahtoo olla paheitani-kaikki pitäis saada nopeasti tehdyksi,että pääsis ihailemaan kättensä töitä!
    Ihan toinen juttu on,että jo opittu pysyy myös päässä.Jos jotakin oppimaansa ei "käytä"niin tuppaa unohtumaan.Siispä...kaivelin esille vanhat espanjan ja venäjän oppikirjat ja aloin lukea iltaisin muutaman kappaleen kerrallaan ihan vain nähdäkseni vieläkö muistan ja ymmärrän.
    Sinnikkyyttä sinulle tuon ohjenivaskan kanssa!!

    VastaaPoista
  2. Onneksi käyttöohje ei ole kuin paksu romaani, joka yleensä luetaan alusta loppuun. Käyttöohje on kuin automatka halki Suomen. Matka on kuljettava alusta loppuun, mutta vain tarpeelliset, tai mielenkiintoiset kohteet tutkitaan tarkkaan. Käsikirjan pitää olla aina lähellä, sillä ongelman kohdalla siihen on voitava turvautua heti, eikä yrittää pakolla ratkaista tuntematonta probleemaa.

    VastaaPoista