keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Sukset vai lumikengät


Lumikenkäilystä tykkäävänä joudun joskus puolustamaan niiden mukavuutta suksiin nähden. En voi  suksia kehua, koska ainakaan kymmeneen vuoteen en ole hiihtänyt. Ei ole aikomusta edes hankkia suksia, tai jos sellaiset ostaisin, niin armeijan kaupasta pitkät kunnon metsäsukset voisin ehkä hankkia.

Tahdon  kulkea luonnossa omia polkujani, enkä käytä yhteiskunnan höyläämiä valmiita latuja. Lumikengillä voi helposti tallata oman uran maastoon, ja sille löytyy nopeasti muitakin käyttäjiä. Tallatulta polulta voi helposti piipahtaa umpihangen puolella, ja tarpoa vaikka jonkun loivan rinteen ylös tai puskea pusikon lävitse. Lumikenkäily on slow puhaa, jossa ei tarvitse, eikä ole mielekästä pitää kovaa kiirettä Polulla ei tapaa usein-, tuskin koskaan kilpailuhenkisiä kulkijoita. Kuntoilusta lumikenkäily käy hyvin, kun vain malttaa tarpoa reilun tunnin tai kaksi kerrallaan.

Aurinko on jo helmikuusta alkaen lähes päivittäin näkyvissä, jolloin metsässä on mukavaa seurata jäniksen tai peuran jälkiä hangella, katsella lumisia puita ja välillä vaikka keittää retkikahvit ja ryystää kupillinen korpikuusen katveessa.

Toki hiihtäjäkin voisi tehdä samoin, mutta useimmiten hiihtäjillä näyttää olevan jonnekin kova kiire.

3 kommenttia:

 1. Kyllä niillä lumikengillä aivan mukavasti kulkee.
  Pitkät Metsä-Sukset vaativat jo melkoisen jängän kääntyäkseen.
  Kokemusta on molemmista...
  Kuvassasi on jo aivan 'talvinen-keli'...

  VastaaPoista
 2. Kerran olen kokeillut veljen lumikenkiä ja voin vain todeta,että on melko raskasta ainakin aloittelijalle!Eli tehokasta kuntoilua on!

  VastaaPoista
 3. Lumikenkäily on hyvää liikuntaa, mutta en minä kulje joka päivä umpihangessa, vaan pääasiassa poluilla, jotka olen aikaisemmin tallannut. Valmilla polulla on malko kevyttä puuhaa, ja sitten jos päättää mennä umpihankeen ei edes rinteeseen tarvi mennä, jotta saa pulssin nousemaan.

  VastaaPoista